VV Columbia – SV Schalkhaar stond 28 januari jl. op het programma. Met nog een kwartier te voetballen gaat de scheidsrechter geblesseerd naar de grond en verder spelen is niet mogelijk. Beide clubs willen snel een vervolg om het laatste kwartier van de wedstrijd uit te spelen (met op dan een 0-1 voorsprong te verdedigen) en in samenwerking met de KNVB komt dinsdagavond 6 februari uit de bus; aanvang 20.30 uur.

Even terug naar zondag 28 januari;
Vanwege een strook ijs op het hoofdveld van VV Columbia wordt besloten de wedstrijd op veld 2 te laten spelen. Al na 1 minuut spelen krijgt SV Schalkhaar een behoorlijke kans de score te openen. Een aanval over de linkerkant wordt opgezet, waarna Janno Ulderink de bal bij de eerste paal op spits Jolf Stel inspeelt die vervolgens net naast het doel van VV Columbia schiet.

Kort daarop krijgen de bezoekers uit Schalkhaar twee corners, waarbij de eerste net voorlangs de tweede paal beland en de tweede voorlangs geschoten wordt door Michiel Hullegie. Het wordt steeds meer een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij de meeste strijd op het middenveld wordt uitgevochten. In het verloop van de eerste helft blijft SV Schalkhaar hoofzakelijk gevaarlijk met cornerballen, waarbij Nick Mulder de bal uit een rebound hard, maar recht op keeper Yakub Ece schiet.

Kort voor rust had spits Jolf Stel de mogelijkheid de score te openen. Hij schoot de bal in de lange hoek waarna de keeper een prima redding moest verrichten. Na 8 minuten in de tweede helft komt SV Schalkhaar op voorsprong. Jolf Stel is twee verdedigers van VV Columbia te slim af en weet de bal op Koen Smith te spelen die één op één met de keeper geen moeite heeft met scoren; 0-1

Hierna ging VV Columbia over tot een andere strijdwijze; ervaring en fysieke kracht waar SV Schalkhaar het op dat moment lastig mee kreeg. Twee goede mogelijkheden van de buitenspelers van VV Columbia, waarbij keeper Jesper Lukassen redding moest brengen. Tot een kwartier voor tijd leek SV Schalkhaar af te stevenen op een broodnodige overwinning; totdat de scheidsrechter met een blessuren niet verder kon.

Dinsdag 6 februari;

Aanvang wedstrijd 20.30 uur. SV Schalkhaar kiest ervoor om al vroeg af te reizen naar Apeldoorn, waar het begint aan een ongebruikelijk lange warming-up met een afsluitende lange partij. De trainers Martijn de Haas en Jacob Ensing wilden toch de nodige arbeid verrichten op deze manier, normaal gesproken een trainingsavond.

Om 20.30 uur is het zover. Met een straffe zijwind en veel regen begint de scheidsrechter waar de vorige scheidsrechter geblesseerd uit viel; een stuiterbal ter hoogte van de dug-out. Waar SV Schalkhaar rekening hield met een stormloop van VV Columbia, speelde het zeer agressief en bleek al snel de betere ploeg, waarbij er een paar kansjes waren voor Kick Brouwer, Koen Smith en Tim van der Meulen.

De paar lange ballen voor de pot waren een gemakkelijke prooi voor keeper Jesper Lukassen. Zo eindigde de wedstrijd na een kwartier met een verdiende eindstand 0-1. Voor SV Schalkhaar zeer belangrijke punten, waarbij het de laatste vier wedstrijden 8 verdienstelijke punten kon toevoegen aan het totaal.