Op zaterdag 10 februari 2024 werd voor de elfde keer de ondertussen geroemde Deventer Voetbal Quiz georganiseerd. Sjors Brugge en Roy Beumer verzorgen jaarlijks deze quiz in Café Bar de Alm, waardoor er een sterke lokale ambiance gegarandeerd wordt. Met originele vragen van hoog niveau worden de gelukszoekers van de feitenkenners onderscheiden. Uiteindelijk wisten Ruud van der wal en Sylvan van der Vegt beslag te leggen op de titel. Anco Jansen van ‘t Laar en Bert Wierdsma werden tweede en Jeroen Heijink en Sylvan Tijhuis behaalden ‘brons’.

De deur van De Alm ging om 16 uur open, terwijl de quiz gepland stond om op 17 uur te starten. Om 16:01 uur zat de kroeg al voor ruim de helft vol met enthousiaste deelnemers die niet konden wachten om te beginnen. Of ze hadden gewoon erg dorst. Een uurtje later werden de pennen, beschikbaar gesteld door Goal Promotions, gepakt en werd er een antwoord bedacht op de eerste vraag; Welke Fransman speelde in de eerste drie Champions League finales?

Door De Alm werden er broodjes frikadel en hamburger rondgebracht en Jordi Rietman dacht de organisatie om te kunnen kopen door 100 loempidellen te doneren. Voor de deelnemers werd er goed gezorgd!

Na vijf rondes van tien vragen (bij vlagen onmogelijk) werd er door een select groepje alles nagekeken en kwamen de hierboven genoemde winnaars naar voren. Sportverlichting.com stelde de hoofdprijs beschikbaar, een wedstrijd van Go Ahead Eagles bezoeken in de Sportbox voor twee personen! De runners-up ontvingen een Go Ahead Eagles shirt (beide te klein…) en voor de nummer drie stond een waarde cheque van €30 klaar van De Alm, oftewel puur biergeld!

Het bleef na de quiz nog lang onrustig waarna de deelnemers en de organisatie zich tevreden huiswaarts (of richting een ander etablissement in de stad) manoeuvreerden.

Volgend jaar bestaat De Alm 50 jaar en in het kader van de festiviteiten zullen Brugge & Beumer ook in 2025 weer een Deventer Voetbal Quiz organiseren, dus namens beide heren, tot volgend jaar!

Met dank aan Sportverlichting.com, Goal Promotions, Rocketboys, Go Ahead Eagles, Jordi Rietman en Café Bar de Alm

Vorig artikelEagles pakt alsnog punt in slotseconden IJsselderby
Volgend artikelDe rood-gele column van Eric Whittie – week 7