De regenval heeft ervoor gezorgd dat er meerdere wedstrijden niet doorgingen. Waar Lettele een vrije speelronde had, werden de wedstrijden Turkse Kracht – Robur et Velocitas, Activia – Colmschate, Twello – Beekbergen en Orderbos – De Gazelle afgelast. Niet getreurd; genoeg actie, spektakel, goals en comebacks. Hieronder allemaal terug te lezen!

ZATERDAG 1 FEBRUARI

Vierde klasse:

FC RDC heeft een verdiende overwinning geboekt op Prins Bernhard. De eerste helft was niet van hoge kwaliteit, maar toch wisten beide ploegen één keer te scoren. Namens de thuisploeg was dat Martin Kok. Na rust begonnen de Deventenaren een stuk sterker, wat al gauw zorgde voor de tweede treffer van Kok. Diezelfde Kok gaf ook de voorzet op de 3-1 van Jorrit Draaijer, waardoor de wedstrijd beslist leek. Toen de gasten uit Uddel de 3-2 inschoten, werd het nog even spannend, maar FC RDC wist de drie punten in eigen huis te houden. FC RDC is naar de negende plek gestegen.

ZONDAG 2 FEBRUARI

Eerste klasse:

Bij het hoger geklasseerde BVC’ 12 leek Voorwaarts op een stevige nederlaag af te stevenen. Na een halfuur spelen, stond het al 3-0. Echter, toonde Voorwaarts karakter, wat op slag van rust leidde tot een treffer van Ismar Maglajlic. Na rust zorgde Luuk Grieving voor de aansluitingstreffer, waarna BVC toch weer uitliep naar een verschil van twee doelpunten. Lars Teunissen scoorde ook nog en bepaalde de eindstand op 4-3. Voorwaarts zakt naar de elfde plek.

Tweede klasse:

Schalkhaar heeft een knappe overwinning geboekt op SDC’12 en doet weer helemaal mee in de strijd om plek drie. Terwijl doelman Jesse Klopman nog geblesseerd is, kopte groter broer David de 1-0 binnen na twintig minuten. Hierna scoorde de uitploeg twee keer, maar werd er eentje afgekeurd vanwege buitenspel. Hierdoor was de ruststand 1-1. Na rust kreeg Koen Klosters twee gele kaarten en moest Schalkhaar verder met tien man. Ondanks dat er met een man minder werd gespeeld, was het opnieuw Klopman die opstond; de ingevallen Joost Brouwer speelde de bonkige spits in, die vervolgens wegdraaide en via de keeper raak schoot. De gasten raakten nog de lat, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Schalkhaar blijft op de zevende plek staan.

Derde klasse:

Overwetering is er niet in geslaagd te profiteren van de verliespartij van Epe. In Zutphen werd directe concurrent AZC niet verslagen. Verloren werd er echter ook niet. De wedstrijd ging alle kanten op en al na vijf minuten stond AZC op voorsprong. Nog voor rust wist de ploeg uit Olst de wedstrijd te keren, dankzij goals van Hushan Shawkat en Henri Rozen. Beide ploegen maakten er een ware show van en dat zorgde al gauw voor de 2-2. Vervolgens werden er nog twee strafschoppen gegeven en net zoals de rest van de wedstrijd, werden ook deze verdeeld tussen beide teams. Aangezien alle twee de penalty’s werden benut, was de eindstand 3-3. Overwetering zakt naar de vierde plek.

De eerste helft in de derby tussen Helios en Diepenveen was een zeer aantrekkelijke, alhoewel het voetbal niet altijd even goed was. De eerste kans was voor de bezoekende partij, maar Helios kwam op voorsprong, via Bjorn Groot Hulze. Het spel werd hierna wat slordiger, maar kansen waren er nog zat. De tweede helft leek op de eerste. Opnieuw was Helios degene die scoorde, ditmaal via Iljen Bruinsma. Diepenveen gaf niet op en ging steeds aanvallender voetballen. Dit resulteerde in de 2-1, dankzij invaller Jeffrey Mooren. Hierna wisten de geelzwarten  geen vuist meer te maken en kreeg het zelfs nog een goal tegen. Een mooi uitgespeelde aanval belandde bij Bjorn Duteweert en hij bepaalde de eindstand op 3-1. Helios steeg naar de derde plek, Diepenveen is een plaatsje gezakt en staat nu zevende.

Vierde klasse F:

Sportclub Deventer begon erg goed aan de wedstrijd tegen Groen Wit, wat al snel in een doelpunt resulteerde. De lange Tijn Vegelin maakte de 1-0. Na een halfuur spelen scoorde de ploeg uit Apeldoorn de gelijkmaker. Op slag van rust sloeg het noodlot toe en wist Groen Wit twee keer te scoren. Deze klap kwamen de Deventenaren niet meer te boven in de tweede helft. Sterker nog, met nog twee tegentreffers eindigde de wedstrijd in 1-5. Sportclub Deventer blijft op de twaalfde plek staan.

Vierde klasse G:

ABS begon dramatisch aan de wedstrijd tegen Heeten. Op het eigen sportpark kwam het binnen de minuut op achterstand en na twaalf (!) minuten stond het al 0-3. Nog voor rust begon ABS aan een indrukwekkende inhaalrace. Wessel Nikkels stond op en zorgde met een officiële hattrick voor een 3-3 ruststand! De tweede helft begonnen de heren uit Bathmen een stuk scherper en binnen tien minuten bracht Yannick Duteweert de 4-3 op het scorebord. Ondanks een aantal gigantische kansen van met name de thuisploeg, bleef het hierbij. Ondanks deze knappe overwinning is het wel naar de tweede plek gezakt. Nieuwe koploper Holten heeft evenveel punten als ABS, maar heeft dankzij een 14-0 overwinning een betere doelsaldo.

Zonder trainer Patrick Wijsman, die afgelopen week vertrokken is, heeft DAVO een knappe en belangrijke overwinning geboekt in Nieuw Heeten. Ondanks dat het slechter begon dan de thuisploeg, wist DAVO op voorsprong te komen, dankzijn Ronald Boudewijnse. Hierna begon het wel beter te voetballen en Sydney Pinkster wist de voorsprong te verdubbelen. In de tweede helft was het voor DAVO voornamelijk tegenhouden. Ondanks dat het al vrij snel de 1-2 om de oren kreeg, kwam de overwinning niet heel erg in gevaar. Dankzij deze overwinning is DAVO weer naar elfde plek gestegen.

Vijfde klasse:

In de topper tussen IJsselstreek en Raalte vielen er voor rust al vijf doelpunten. IJsselstreek scoorde er één meer dan zijn tegenstander. De broertjes Delano en Mitchel Kiffen en Moreno Belt wisten er allemaal eentje te maken. In de tweede helft wist Alesio Troncia de beslissende treffer te maken, door de 4-2 binnen te schieten. Raalte scoorde in de slotminuut nog de aansluitingstreffer. IJsselstreek wint met 4-3 en doet hele belangrijke zaken in de titelstrijd. De voorsprong op nummer twee Raalte is gegroeid met zeven punten.

Ook in de wedstrijd tussen subtoppers Epse en Sallandia vielen er vijf doelpunten voor de theepauze. Topscoorer Marco van Meeteren maakte de 0-1, waarna Epse een 3-1 op een voorsprong kwam. Joran Menkveld wist er twee te maken. Rick Wolvenne bracht nog spanning door de 3-2 binnen te schieten. Na de pauze maakte Almir Fizovic zijn tweede treffer en hij zorgde voor een 4-2 eindstand. Waar Epse naar de vierde plek is gestegen, zakte Sallandia twee plaatsjes en staat nu zesde.

Wesepe kwam goed uit de startblokken en al naar vier minuten wist Rick van Gelder zijn ploeg op voorsprong te brengen tegen Koninklijke UD. Waar Wesepe voor rust de betere kansen kreeg, was het na rust Kon. UD die er voor ging. De paal en keepers stonden in de weg en de wedstrijd werd er niet beter op. Het bleef dan ook bij die ene goal. Dankzij de overwinning is Wesepe maarliefst vier plekken gestegen en staat het nu zevende. Kon. UD is gezakt naar de tiende plek.

Go Ahead heeft op eigen veld een stevige nederlaag geleden tegen SV CCW ’16. Voor rust stond het al 0-2, na rust liep de score op naar 0-5. Volgende week heeft Go Ahead misschien meer kansen, als het bij V en L moet spelen. Die ploeg heeft maar twee punten meer. Tot diatijd staat Go Ahead in ieder geval nog op de laatste plek.