Voorwaarts nam het in Beek-Ubbergen op tegen hoogvlieger BVC ’12. De thuisclub begon furieus aan het duel: na 15 seconden lag de eerste bal al bijna achter doelman Yoel Finke, na een messcherpe voorzet van de rechterflank. Het bleek maar heel even uitstel van executie: BVC was continue gevaarlijk over de vleugels. Na drie minuten was het uit een volgende voorzet wel raak, nadat de oranje defensie de bal niet weg kreeg: 1-0

De storm van BVC ging bepaald niet liggen. Integendeel: de thuisploeg kreeg kans op kans en was een aantal keren dicht bij een tweede treffer. De logische 2-0 viel na ruim een kwartier, na een prima aanval van de thuisclub over links. Voorwaarts stond erbij en keer ernaar. De ploeg oogde apathisch, stond regelmatig op vier meter van de man te dekken en liet veel te veel toe. Titelkandidaat BVC wist wel raad met zo veel vrijheid en ruimte. De gehele eerste helft bleef het éénrichtingsverkeer: BVC dicteerde de wedstrijd en speelde véél directer dan het besluiteloos ogende Voorwaarts, dat met veel kunst- en vliegwerk alleen maar kon tegenhouden. Een minuut of vijf voor rust capituleerden de Twellonaren voor de derde keer, nadat opnieuw een voorzet van rechts niet adequaat werd verwerkt.

Nog amper bekomen van de schrik lag de vierde er ook al in. Gelukkig voor Voorwaarts annuleerde de uitstekend leidende arbiter deze treffer. In plaats van 4-0 stond het even later in de slotseconden van de eerste helft opeens 3-1. Nota bene uit een corner van de tegenstander werd de kortste weg naar de vragende Bruce Schotman gezocht, die in één keer doorspeelde op de sprintende Ismar Maglajlic. Hij rondde de eerste echte doelpoging van Voorwaarts beheerst af. De tweede helft begon zoals de eerste: BVC zocht gelijk de aanval. Maar Voorwaarts kwam anders uit de kleedkamer. Fanatieker verdedigend, vooral. BVC bleef gevaarlijk, maar opnieuw was het Voorwaarts dat scoorde. In de 55e minuut posteerde Rick Timmermans zich achter een vrije trap van een meter of 20. Zijn vlammende schot kon onvoldoende worden verwerkt door de doelman van BVC. De afvallende bal was een prooi voor de attente Luuk Grieving: 3-2.

BVC oogde geschrokken, hield meer mensen achter de bal en Voorwaarts durfde meer en meer zelf te voetballen. Wel was BVC nog een keer dichtbij toen een afstandsschot op de lat uiteenspatte. In de 67e minuut een aanvallende wissel: Sven Teunissen eraf voor Joey Teering. Voorwaarts greep meer en meer zelf het initiatief, creëerde nu zelf ook wat mogelijkheden, maar in de 75e minuut viel de treffer aan de andere kant. De voortreffelijk spelende en pijlsnelle linksback van BVC begon aan een rush die pas ophield vlak voor de neus van de kansloze Yoel FInke: 4-2 Voorwaarts gaf zich nog niet gewonnen en richtte zich weer op. Met succes: in de 80e minuut schoot de prima spelende Lars Teunissen vanaf een meter of 20 prachtig binnen: 4-3

Het was de opmaat voor een hectische slotfase, waarin de oranjehemden nog twee keer dicht bij de gelijkmaker waren. Helaas viel die niet meer, en brak de zwakke vertoning in de eerste helft de ploeg uiteindelijk op. Wel werd er in de tweede helft vertrouwen getankt en karakter getoond. Dat neemt de ploeg mee richting de komende belangrijke thuiswedstrijd, tegen directe concurrent Tubantia.