Wekelijks delen bekenden met rood gele roots, hun visie op Go Ahead Eagles en meer. Eric Whittie, Robert Heukels, Erdal Ascipinar en Edwin Lugt wisselen elkaar wekelijks af met een eigen column over hun cluppie. Ditmaal is het de beurt aan Eric Whittie.

Regeren is vooruitzien…………

In een van de eerdere columns heb ik jullie wel een beetje ingevoerd in de organisatie van een voetbalacademie van een Betaald Voetbal Organisatie en dit keer mogen jullie volledig in de keuken kijken. We zijn er weer in geslaagd, nu al, de bezetting voor het seizoen 2024-2025 ingevuld te krijgen en vergis u niet, dat is een proces welke begin november start en ongeveer 4 maanden duurt. In die tijd worden er gesprekken gevoerd over de voortgang, het plezier dat er aan wordt beleefd, maar ook de ontwikkelpunten en mogelijke aanpassingen om het geheel te maximaliseren.

In de afgelopen jaren heeft deze aanpak geleid tot een enorme uitbreiding van de stafleden en ondersteuning in de randvoorwaarden. Let wel, ik heb het hier vooral over personen en niet over geld. De sleutel voor onze uitbouw lag niet in de verhoging van het aantal mensen alleen, het lag ook in de continuïteit. Ik ben er dan ook bijzonder trots op dat we in de afgelopen 5 jaar niet of nauwelijks afscheid hebben genomen van onze begeleiders en dat we wel van 57 personen in 2019 naar 105 personen in 2024 zijn gegaan. Voor alle duidelijkheid: we hebben ongeveer 125 talenten in de opleiding.

De kracht ligt hem in deze in de sfeer die er heerst en waarin iedereen ervan overtuigd is dat het ontwikkelen van onze talenten de eerste prioriteit is en wij hanteren hiervoor een werkwijze die we met sleutelwoorden beginnend met een “R” vorm geven:

  • Relatie
  • Respect
  • Reflectie
  • Resultaat

De eerste drie uitgangspunten, het opbouwen van een relatie met elkaar, dit op basis van respect en openstaan voor elkanders gedachten en daarbij voortdurend reflecteren op jezelf en werken aan een beter geheel moeten uiteindelijk leiden tot een beter resultaat. Voor ons is het volstrekt duidelijk dat we het met elkaar moeten doen en het luisteren naar elkaar en open staan voor aanpassingen heeft ons geholpen deze enorme stappen te kunnen maken.

Wij geloven hier heel sterk in en handelen er ook naar en het simpele gegeven dat iedereen zich hier “senang” bij voelt, blijkt wel uit het uiterst geringe verloop van de begeleiders en de voortdurende uitbreiding en professionalisering. Het gevoel erbij te willen zijn en te kunnen helpen om de voetbalacademie verder te helpen leeft enorm en daar zijn we bijzonder blij mee. Het is een voorrecht om hier leiding aan te mogen geven.

Eric Whittie, hoofd opleiding voetbalacademie Go Ahead Eagles.

Vorig artikelSV Schalkhaar buigt het hoofd bij Leones
Volgend artikelSV Voorwaarts zoekt trainer voor tweede elftal (reserve 1e klasse zondag)
Eric Whittie
Eric is hoofd opleidingen bij Go Ahead Eagles. getrouwd met Carla en vader van 4 dochters en 2 zonen. Al 52 jaar actief in de voetbalwereld waarvan 40 jaar KNVB-docent in binnen- en buitenland. Als amateurtrainer gepromoveerd en gedegradeerd, maar nooit ontslagen. Houdt van sterrenkunde, economie, politiek en vreemde talen.