Na het seizoen 2019/2020 lanceerden we de Trainer van het Jaar verkiezing. Door corona werd het seizoen daarop een onderbroken seizoen waardoor we besloten geen trainer te verkiezen. Maar het seizoen 2021/2022 nadert zijn climax. Een aantal ploegen in ons verzorgingsgebied speelt nog nacompetitie, voor de overige clubs is het zomerstop.

Ook dit seizoen willen we een Trainer van het Jaar kronen. Wij hebben op basis van prestaties drie trainers geselecteerd die in aanmerking komen voor de titel Deventer Voetbal Trainer van het Jaar! Onderaan dit bericht kan jij jouw stem uitbrengen!

Bjorn Rutten kwam in 2020 naar Sallandia na drie jaar trainer bij Be Quick Zutphen te zijn geweest. Op de Zandweerd ging hij door met wat hij bij zijn voorgaande clubs ook altijd deed. Namelijk het halen van periodetitels en promoties. Het huidige seizoen wist Sallandia de eerste periode te halen waarna het geloof in het kampioenschap toch wel serieuze vormen aannam. Met 43 punten uit 18 wedstrijden wist Rutten en zijn mannen de concurrentie, te weten Voorst, Terwolde en Go Ahead, ruim voor te blijven. Hierdoor promoveert Sallandia weer naar de vierde klasse, waaruit het in 2015/2016 degradeerde. Het inpassen van veel jeugdspelers bij Sallandia maakt dit kampioenschap voor de club extra bijzonder. Trainer Rutten gaat er voor onbekende periode als trainer tussenuit. Robert Slinkman, huidige trainer van VV Diepenveen, neemt het stokje over.

Harold Dengerink werd begin dit seizoen aangesteld als trainer van SV Twello. De club was net van de zondag naar de zaterdag overgestapt en het was aan Dengerink om van deze gevoelige stap een succes te maken. De van SC Westervoort overgekomen trainer wist wat hem te doen stond. Met veelal eigen dorpsjongens wist Dengerink van SV Twello een geoliede machine te maken. Favorieten Terborg, Blauw Wit en Helios wisten niet te winnen van SV Twello. Opvallend feitje is dat SV Twello wel vier keer verloor, maar steeds van zogeheten middenmoters. Dit maakte SV Twello een ware reuzendoder wat hen uiteindelijk het kampioenschap opleverde in de 4e klasse E zaterdag. Het vertrouwen tussen Dengerink en SV Twello is groot, gezien zijn contract tot 2024.

Marc Mölder is bezig aan zijn derde seizoen bij zijn eigen club SV Terwolde. De trainer, woonachtig om de hoek van het complex, heeft als trainer al enkele mooie verenigingen mogen trainen. O.a. SC Markelo, KCVO en Hattem staan op het CV van Mölder. In het afgebroken vorige seizoen ging het crescendo met de club en werd de hand van Mölder al goed zichtbaar. Dit seizoen zet zich dat door, waardoor de club in de nacompetitie mag gaan strijden voor een terugkeer naar de vierde klasse. Hierin speelde de club in 2017/2018 ook een seizoen, maar was het niet opgewassen tegen de concurrentie. Als Mölder zijn manschappen nu ook naar de vierde klasse brengt, zal een langer verblijf dan één jaar, met hem aan het roer, een reële optie zijn.

Breng hieronder jouw stem uit, stemmen kan tot 1 juli 2022.

Vorig artikelDavo degradeert na strafschoppen
Volgend artikelInschrijving Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen Cup