Davo moet het komende seizoen een stap terug doen. In de finalewedstrijd tegen Hoonhorst voor behoud in de 4e klasse, ging Davo na 120 minuten spelen ten onder in de strafschoppenserie. Hoonhorst – Davo eindigde in 0-0, maar de strafschoppen van Davo waren niet goed genoeg voor nog een jaar 4e klasse.

De wedstrijd op het terrein van Lettele was eerder spannend dan goed te noemen. We kunnen er allerlei theorieën op los laten, maar als één ploeg de drang had om de wedstrijd in het voordeel te beslissen dan was Davo het wel. Uiteindelijk koop je daar niets voor. Het scorend vermogen van Davo was te mager en Hoonhorst dat enkel de lange bal hanteerde had net zoveel kansen dan Davo.

In de 6e minuut de eerste kans van de wedstrijd voor Davo, maar Sidney Pinkster schoot tegen de Hoonhorst doelman aan. In de 13e minuut kwam Davo heel goed weg na geschutter in de defensie. Gaandeweg de wedstrijd was Davo de betere ploeg, maar Davo wist geen echte kansen te creëren. Een goede sliding van Gerrit Amelink in de 35e minuut voorkwam een Hoonhorst doelpunt. In de 43e minuut pech voor Davo na een schot op de lat van Quint Mulder.

In de 2e helft al gelijk mazzel voor Davo, nadat Hoonhorst de onderkant van de lat raakte. Kansen voor Davo daarna. Eerst een vrije trap van Gino Natar en vervolgens Sidney Pinkster die net naast schoot. Later in de 2e helft probeerde Davo alles, zelfs bij corners en vrije trappen ging de verdediging mee naar voren. Hoonhorst profiteerde daarvan en Davo doelman Raymond van Emmerik was in topvorm.

De verlenging werd een slijtageslag. Het werd voor Davo alleen maar zwaarder nadat de voortreffelijk spelende Quint Mulder rood kreeg wegens het onderuit halen van een doorgebroken speler. Davo kreeg kansen, maar Hoonhorst had ook de wedstrijd kunnen beslissen. Na 120 minuten spelen moesten strafschoppen beslissen wie er in de 4e klasse zou blijven.

De penaltyserie van Davo was desastreus. Maar liefst 4 strafschoppen werden niet benut, waardoor Hoonhorst in de 4e klasse blijft en Davo degradeert naar de 5e klasse. Een triest einde van een veelbewogen seizoen. Volgend seizoen zal Davo met tal van nieuwe spelers trachten zo snel mogelijk terug te keren in de 4e klasse.