Diepenveen speelde zondagmiddag in het druilerige Colmschate tegen Helios. Eerder dit seizoen kreeg Diepenveen er flink van langs (1-7), maar dit keer wist Diepenveen aardig stand te houden tegen de blauw geklede Deventenaren.

Aantrekkelijke openingsfase

In een aantrekkelijke openingsfase is Diepenveen degene die het eerst van zich laat horen. Door middel van een goeie steekpass van spits Gijs de Rooij zorgt Davey Mooren voor het eerste wapenfeit van de wedstrijd, maar zijn inzet belandt in handen van Helios-keeper Joël de Jonge. De eerste kans van Davey is het startschot voor een aantrekkelijk kwartier voetbal. In dit kwartier weet Helios haar tweede kans van de wedstrijd te verzilveren. Ijen Bruinsma trekt schuin naar binnen toe en zijn zet zijn compagnon Bjorn Groot Hulze nagenoeg alleen voor de keeper. Groot Hulze blijft kalm en verschalkt keeper Nick Witteveen, waardoor de 1-0 voor de thuisspelende ploeg al na 8 minuten op het scorebord komt te staan.

Slordige fase

Er volgt een fase waarin beide ploegen slordig aan de bal zijn en er veel balverlies wordt geleden. Het zogeheten ‘pingpongvoetbal’ waarbij uit wanhoop de lange bal wordt gespeeld. Veel lange ballen vanuit de Diepenveense defensie leiden tot balverlies, waardoor Helios meer kan controleren. De ploeg van oefenmeester Harry Decheiver speelt zichzelf richting de rust, maar verslikt zich tijdens haar eigen aanval. Een goeie interceptie van Diepenvener Jack Vunderink leidt tot een counter met als resultaat: een vrije trap op een gevaarlijke plek. De vrije trap wordt echter niet omgezet tot doelpoging. Even later weet Diepenveen weer te verrassen, Davey Mooren gaat verrassend buiten langs en weet Gijs te vinden. De Diepenveense spits schiet de bal echter half vallend over de goal heen. Diepenveen komt vlak voor rust via Bo Berends nog een keer voor de goal, maar kan geen vuist maken.

Moment uit de wedstrijd Helios – Diepenveen van 2 februari 2020

Aanvallende intenties van Diepenveen

Het begin van de tweede helft spiegelt zich aan dat van het eerste bedrijf. Beide ploegen krijgen mogelijkheden, maar Helios wordt langzamerhand sterker. Doelman Witteveen brengt tot twee keer toe belangrijk redding waarmee hij zijn ploeg op de been houdt. In de rust wisselde Martin Dollenkamp Jim Willemsen in het veld voor Freek Brouwer. Na een kwartier wordt de aanvallende intentie van deze wissel duidelijk. Diepenveen creëert kansen en weet gevaarlijk te worden, maar de domper komt helaas voor Diepenveen snel. Want in 75e minuut ontvangt Ijan Bruinsma de bal via de kluts en staat hij ineens oog in oog met keeper Nick Witteveen, Bruinsma blijft kalm en zet de 2-0 voor Helios op het scorebord. De Diepenveense oefenmeester Dollenkamp reageert en stuurt Jeffrey Mooren, voor verdediger Roy Nieuwenhuis, het veld op. Met twee spitsen, Gijs de Rooij en Jeffrey Mooren, twee buitenspelers, Jeffrey Blanken en Davey Mooren en Jim Willemsen als aanvallende middenvelder drukt Diepenveen Helios verder achteruit.

Slotakkoord

Die aanvallende druk zorgt voor een aansluitingstreffer. Na een keurige interceptie van Bo Berends wordt Timo Broekman de diepte ingestuurd, hij behoudt het overzicht en ziet Jeffrey Mooren vogelvrij staan rond het zestienmetergebied. Jeffrey Mooren krult de bal op magnifieke wijze binnen en zet de 2-1 op zijn naam. Met nog een kleine 10 minuten op de klok weet Diepenveen uiteindelijk vrij weinig te creëren op zoek naar de gelijkmaker. Helios speelt de wedstrijd vrijwel probleemloos uit. Eerst verzuimd Ijen Bruinsma om zijn tweede van de middag te maken door op de paal te schieten. Maar na een sterk uitgespeelde aanval weet Helios via Bjorn Duteweert toch nog te zorgen voor een 3-1 einstand. Diepenveen wordt uiteindelijke geklopt in fitheid en weet het op het eind, met name zonder bal, het tempo niet meer te belopen.