Voor enkele teams staan de laatste wedstrijden op het programma en bij andere competities volgt er nog een ronde. Al met al spannende wedstrijden voor een kampioenschap, nacompetitie voor promotie of degradatie en zelfs rechtstreekse degradatie…

Op zoek naar de exacte regels die de KNVB hanteert voor promotie en degradatie? Klik HIER voor het officiële document.

ZATERDAG 18 MEI

1e klasse
Voor Voorwaarts wordt het een lastig verhaal: de enige manier om degradatie te ontlopen is het uitvoeren van een Houdini-act. Dit betekent beide wedstrijden winnen en hopen dat de ploegen boven hun 2 wedstrijden verliezen.

18.00 uur | Voorwaarts Twello – Duno D

3e klasse
Voor Helios een potje om des keizers baard aangezien ze vorige week glorieus kampioen zijn geworden. Voor SV Twello staat een uitwedstrijd op het programma bij AVW’66 en in theorie kunnen de Twellonaren bij 2 verliespartijen en 2x winst van Kolping Dynamo nog op een 9e plek kunnen eindigen wat betekent dat ze strijden in de nacompetitie voor degradatie.

14.30 uur | Juventa – SV Helios
15.00 uur | AVW’66 – SV Twello

4e klasse
Voor beide vierdeklassers staan er interessante potjes op het programma. Voor Sportclub kan het ook nog penibel worden, want bij een verlies en winst van de ploegen onder hun, kan de 9e plaats ook nog maar zo eens in het vizier komen. En dat is niet wat trainer Groot Lipman zou willen bij zijn afscheid. FC RDC kan bij winst nog op een 3e plek terechtkomen en zo de vervangende periode van de kampioen kunnen overnemen. Spanning ten top!

14.30 uur | Juliana -FC RDC
14.30 uur | Sportclub Deventer – Eerbeekse Boys

5e klasse
Voor de koninklijken staat er niets meer op het spel en kunnen dus het seizoen rustig uitspelen. Gorssel gaat na deze ronde nog strijden via de nacompetitie voor een plek in de 4e klasse! Een enorm knappe prestatie aangezien Gorssel pas dit seizoen weer is gestart met een prestatie-elftal.

14.30 uur | HTC -Koninklijke UD
15.00 uur | Sc Enschede -VV Gorssel


MAANDAG 20 MEI

2e klasse
Voor Schalkhaar wordt het ook nog spannend en in theorie kan het de nacompetitie tegen degradatie ontlopen. Maandag is het al gedegradeerde Columbia hiervoor alvast een fijne tegenstander, maar ook de Schalkhaarders zijn afhankelijk van uitslagen op de andere velden.

14.00 uur | SV Schalkhaar – Columbia

3e klasse
Voor Overwetering staat de derby tegen Wijhe op het programma. Ook de Olstenaren zullen voor een overwinning moeten gaan om volgende week in eigen huis zichzelf veilig te spelen en zo niet in de nacompetitie tegen degradatie hoeven spelen. Maar ook hier dat ze afhankelijk zijn wat er op de andere velden gebeurt.

Voor SV Colmschate is een overwinning ook noodzakelijk: rechtstreekse degradatie ligt op de loer mocht Beekbergen winnen en Colmschate verliezen..

14.00 uur | Wijhe’92 – Sc Overwetering
14:00 uur | Robur et Velocitas – SV Colmschate’33

4e klasse
Voor Lettele is het seizoen al voorbij na de rechtstreekse degradatie. ABS, wat de afgelopen weken een enorm goede reeks heeft neergezet, zou in het meest gunstigste geval nog een 3e periode kunnen behalen, maar de stand voor de 3e periode is ongekend spannend met zeer kleine verschillen.

14.00 uur | ABS – Haarle
14:00 uur | VV Lettele – Fleringen

Kan het mooier? Nummer 1 en 2 spelen tegen elkaar in de op een na laatste ronde. Bij winst of een gelijkspel is Diepenveen kampioen: bij winst van Sallandia wordt het kampioenschap volgende week bepaald.

Voor Turkse kracht en CCW is het seizoen ook nog niet ten einde, want ze zijn nog niet uit zicht van de gevreesde plek 10 die ook recht geeft op het spelen van nacompetitie tegen degradatie.

Voor Activia kan in theorie het seizoen nog verlengd worden indien ze het voor elkaar krijgen om op plek 3 te eindigen en zo de periode van de kampioen te kunnen overnemen.

14.00 uur | VV Activia – Elsweide
14:00 uur | VV Diepenveen – DVV-Sallandia
14:00 uur | Turkse Kracht- CCW’16

5e klasse
Over de ploegen in de 5e klasse volstaat een korte samenvatting: SV Terwolde is kampioen geworden en de overige Deventer ploegen spelen nergens meer voor aangezien de periodetitels niet meer binnen hun bereik liggen. Sportclub Wesepe is vrij.

14.00 uur | DVV Davo – Wissel
14:00 uur | SV Zwolle – SV Terwolde
14:00 uur | TKA – DVV Go-Ahead
14:00 uur | NVC – SV Epse

Vorig artikelAdelaarsoog op Volendam uit
Volgend artikelGegroepeerd spelend Twello pakt punt tegen AVW
Wouter Hulsegge
Wouter Hulsegge is een 40-jarige Deventenaar en al bijna 35 jaar lid van SV Colmschate’33 waar hij al vele jaren actief is als vrijwilliger in diverse functies. Daarnaast helemaal gek en een groot kenner van het regionale amateurvoetbal met een voorliefde voor de Deventer clubs. Ook was hij de winnaar van de allereerste Deventervoetbalquiz.