Een geweldige eerste helft spelen, heer en meester zijn en toch maar een keer scoren. Teuge naast je zien komen. Weer een voorsprong nemen en weer de gelijkmaker toestaan. Des te knapper toch door een goal van Stefan Hulsebos de volle buit te pakken. Nacompetitie werd hierdoor bereikt door het team van trainer Harold Dengerink en dat is een felicitatie waard.

Teuge had de stevige wind de eerste helft mee en dat wil nogal wat zeggen op de vlakte aan de Zuiderlaan. Toch was SV Twello vanaf het begin de bovenliggende partij. Goed combinerend, snelle balcirculatie en het spel dicterend. In de 8ste minuut kwam een vrije trap van Tim Evers bij Max Smaal en via een verdediger ging zijn schot net naast.

Na een kwartier was er een strakke voorzet van Tim Evers op Masora Oraile, maar hij kwam een teenlengte te kort. Even later was het wel raak: met een sublieme pass van Jorden Roeterd kwam de bal bij Job Bruntink. Hij nam de bal perfect aan en scoorde knap 1-0.

Daarna was het Twello dat dicteerde, alleen scoren werd vergeten. In de 37ste minuut een mooie aanval van de thuisploeg en Job Bruntink liet zijn klasse zien. Alles ging goed behalve de afronding, want de bal rolde voor het doel langs. De kans om de score op te voeren had Tim Evers in de 40ste minuut, maar ook nu helaas niet.

Ruststand 1-0 en dat was veel te weinig voor de thuisploeg.

Na de rust begon SV Twello fel, maar het verlossende doelpunt viel niet. In de 56ste minuut kopte Stefan Hulsebos via de handen van keeper Sam Luijkx en de lat over. Ryan van der Burg schoot even later rakelings over en zag zijn kopbal net naast gaan. De kans was er in de 63ste minuut voor Tim Evers. Alleen voor de keeper schoot ie voorlangs. Maarten Lutje Beerenbroek zag zijn vlammend schot in het zijnet belanden. Hoeveel kansen wil je hebben?

In de 68ste minuut kreeg Teuge een vrije trap op de rand van de zestienmeter. Heel knap zoals Mike Drost de bal om de muur krulde en boven in de kruising schoot. Geheel tegen het spelbeeld in 1-1. Nu moest de thuisclub wel bijschakelen.

Max Smaal gaf een pass op maat aan Job Bruntink en hij scoorde scoorde heel mooi (2-1). Wedstrijd gelopen toch? Vergeet het maar! Vanuit het niets scoorde Teuge de 2-2. Twee kansen en 2 doelpunten, hoe doeltreffend kun je zijn. De thuisploeg was niet tevreden met het gelijke spel. Tim Evers had de mogelijkheid de 3-2 te maken, maar via de keeper van Teuge en de lat werd het corner. Uit deze corner scoorde Stefan Hulsebos de verdiende 3-2.

Niet veel later floot de uitstekend leidende scheidsrechter D. Schoemaker af. Een verdiende overwinning voor SV Twello. Volgende week uit tegen Eefde. Aanvang 15.00 uur.