De laatste seizoenen bleek Robur et Velocitas een lastige tegenstander voor Colmschate te zijn. De ploeg uit Apeldoorn-Noord begon als koploper van 3D aan speelronde 23, maar het was Colmschate dat met de volle buit terug naar Deventer ging.

De wedstrijd was amper 2 minuten oud of de eerste kans voor Robur et Velocitas deed zich al voor. De spits kwam goed in de bal, kaatste terug en er volgde direct een diepe bal op de doorgelopen speler die achter de verdediging kroop. Hij schoof de bal langs doelman Finke, maar óók langs de verkeerde kant van de paal. In de 5e minuut was er wederom een grote kans voor Robur et Velocitas, maar dit keer kon Finke de bal uit het doel houden.

Colmschate was in het begin zoekende en bij Robur zat er veel beweging in de ploeg. Langzaamaan kreeg Colmschate meer grip op de wedstrijd en kon het ook aan aanvallen denken. Dat gebeurde via de opkomende Lars Kamperman Leferink. Na een goede rush werd hij in het zestienmetergebied overduidelijk neergehaald, maar de scheidsrechter wilde van niks weten. Dat de spelers én staf van Robur hier niet op reageerden zei al genoeg. Een penalty werd Colmschate ontnomen. Uiteindelijk was het tijd voor de rust met de brilstand nog op het bord.

Na de rust brak Robur in de 47e minuut de wedstrijd open. Een lange bal werd door de Colmschate-verdediging verkeerd ingeschat waardoor de spits één op één met doelman Finke kwam en hij niet faalde: 1-0. Met praktisch nog de hele tweede helft te spelen, was er natuurlijk nog geen man over boord en moest Colmschate de rug rechten. In de 50e minuut wordt, na een goede actie, de bal voorgegeven en komt hierbij tegen de hand van een Robur-verdediger aan. Dit keer geeft de scheidsrechter wél een penalty en neemt Cali Daniel zijn verantwoordelijkheid. Rustig wacht hij tot de keeper een hoek heeft gekozen en schuift de bal zelf de andere hoek in: 1-1.

Colmschate krijgt meer balbezit en Robur aarzelt in wat zij moeten doen. De ploeg durft niet echt druk meer te zetten waardoor een tijdje grote kansen uitblijven. In de 75e minuut wordt Cali Daniel rondom het zestienmetergebied in de rug geduwd terwijl er geen bal in de buurt was. De scheidsrechter zag dit en besloot hier een vrij trap voor te geven. De keeper van Robur zette zijn muur neer maar vergat zichzelf goed op te stellen. Noah Patty zag de rechterhoek helemaal open en met een subtiele trap met de binnenkant wist hij de bal daar te krijgen: 1-2.

Colmschate verwachtte een slotoffensief van Robur, maar dit bleef maar uit. Ook met de laatste alles-of-niets ballen werd niks bereikt waardoor Colmschate 3 hele belangrijke punten mee terug nam naar Deventer. De ploeg heeft als collectief gestreden.

Volgende week is er een inhaalweekend en is de ploeg vrij. Aanstaande donderdag (4 mei) wordt er nog bij en tegen Helios geoefend (aftrap 20:05 uur). Op zondag 14 mei staat de thuiswedstrijd tegen Markelo op het programma.