Met een geïmproviseerd elftal trad De Gazelle gisteren aan tegen het vorige week kampioen geworden S.V. Heeten. Zo stonden o.a. Niek Bult en Martijn Boerkamp in de basis en zij presteerden het, ondanks het feit dat beiden ruim de 40 jaar zijn gepasseerd, de wedstrijd 90 minuten lang vol te houden. Alles voor ons cluppie aldus 2 Gazellianen in hart en nieren.

Uiteraard was Heeten de beter en makkelijker voetballende ploeg, maar met een ongelofelijke dosis inzet en strijd verkochten de 11 strijders van De Gazelle hun huid duur. Na de 0-1 van Arno Hendriks, die hierna nog 4 keer zou scoren voor Heeten, was iedereen bang dat de koppies naar beneden zouden gaan, maar niets was minder waar.

Daar waar het kon, zocht De Gazelle de aanval en zo dwong Joris met een harde pegel de doelman van Heeten tot een katachtige redding.
Omdat er voor de rust in de 33 minuut nog een keer gescoord werd, was de ruststand 0-2.

In de 2e helft werden er de nodige wissels toegepast en kabbelde de wedstrijd rustig voort onder een heerlijk voorjaarszonnetje. Uit een subliem genomen vrije trap scoorde Heeten de 0-3. Hierna kreeg Bonne een uitgelezen kans op de 1-3, maar helaas voor hem en De Gazelle belandde de bal op de paal. Hierna was het nog 2 keer de beurt aan Heeten, waarvan 1 van uitzonderlijke schoonheid was: een vrije trap vanaf 25 meter die doelman Roberto volstrekt kansloos in de kruising zag verdwijnen.

Al met al een strijdend De Gazelle gezien die naar mogelijkheden heeft gepresteerd. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Kampschreur uit Duiven die een uitstekende wedstrijd floot.

Aanstaande woensdag, aanvang 19.00 uur, mogen de manschappen van trainer Harleman aantreden tegen Haarle. Volgende week zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Lettele.