Iedere week blikken we terug op de afgelopen speelronde. Twee wedstrijden werden daarin afgelast: Zowel het veld van DAVO als De Gazelle waren bevroren, waardoor het onmogelijk was erop te voetballen. Niet getreurd, genoeg spektakel op de andere velden; heel veel goals, een domme rode kaart en een wegens een ogenschijnlijk heftige blessure gestaakte wedstrijd afgelopen weekend!

ZATERDAG 30 NOVEMBER

Vierde klasse:
Na vijf nederlagen op rij kwam FC RDC uitstekend uit de startblokken en stond het binnen een mum van tijd 3-0 voor. Hekkensluiter Harskamp kon er weinig tegenover brengen, maar mocht toch twee keer heel makkelijk scoren. Ross Bonevacia wist vervolgens zijn tweede en derde treffer van de middag te maken, waardoor het voor rust al 5-2 stond. De eerste helft is nooit uitgespeeld, aangezien de scheidsrechter besloot de wedstrijd na 39 minuten te staken. Een speler van Harskamp bleef liggen na een duel en het vermoeden was er dat hij ernstig nekletsel had opgelopen. De ambulance kwam, maar gelukkig bleek het allemaal mee te vallen. De wedstrijd wordt op 21 december uitgespeeld.

ZONDAG 1 DECEMEBER

Eerste klasse:
Voorwaarts heeft bij Bemmel met 2-1 verloren. Voor rust werd de ploeg uit Twello twee keer benadeeld; eerst scoorde Bruce Schotman met een omhaal, die goal zag hij afgekeurd worden. Diezelfde Schotman werd even later naar beneden gewerkt in het strafschopgebied, maar dit wuifde de scheidsrechter weg. Na de theepauze kopte Schotman op de paal, waarna Bemmel via een van richting veranderde vrije trap wel scoorde. Vlak voor tijd viel dan eindelijk de goal voor de uitploeg, Mark Mulder wist de bal wel binnen te werken. Diep in de blessuretijd wist Bemmel toch nog te scoren, waardoor Voorwaarts alsnog verloor. Voorwaarts blijft tiende staan.

Tweede klasse:
Waar Marcel Geestman bekend maakte zijn contract te verlengen bij Schalkaar, liep zijn ploeg tegen een stevige nederlaag aan. Binnen het kwartier stond Achilles ’12 op een 0-2 voorsprong. Dit had zomaar een nog grotere voorsprong kunnen wezen, als ze iets zuiniger met de kansen waren om gegaan. Na rust verdiende Schalkhaar een penalty, maar kreeg die het niet. Toen de uitploeg vervolgens binnen het uur de 0-3 maakte, was de wedstrijd helemaal beslist. Een nederlaag waardoor Schalkhaar afzakt naar de zevende plek.

Derde klasse:
De derby tussen Helios en Turkse Kracht had een opvallende uitslag. Turkse Kracht kwam al vroeg op voorsprong, waarna Helios een penalty benutte. Beide ploegen creëerde genoeg kansen, maar de uitploeg was beter en efficiënter, waardoor het bij rust 1-3 stond. Al snel na rust scoorde Oguzhan Sahin zijn tweede van de middag, waardoor het 1-4 stond. Beide ploegen wisten nog één keer te scoren, waardoor Turkse Kracht verdiend, maar ietwat geflatteerd de wedstrijd met 2-5 wist te winnen. Zowel Helios als Turkse Kracht blijven op de ranglijst staan waar ze al stonden; respectievelijk tweede en achtste.

Overwetering boekte zijn eerste uit-overwinning van het seizoen. Zowel voor rust als na rust scoorde het twee keer tegen Colmschate, dat weinig had in te brengen. Hushan Shawkat en Nick Oosterwijk scoorden beiden twee keer. Het meest opvallende was de rode kaart van Colmschate-spits Jard Kamperman-Leferink. Hij maakte twee keer bewust hands en kreeg voor beide acties een gele kaart. Oliedomme acties, wat hem dus een schorsing voor de aanstaande wedstrijd oplevert. Overwetering blijft op de vierde plek staan en ook Colmschate komt niet van zijn twaalfde plek af.

Diepenveen is geen moment in de problemen gekomen tegen Vaassen. Waar Vaassen nog de 1-1 wist te maken na 25 minuten, liep de thuisploeg op Sportpark De Zunnebargh uit naar een 6-1 overwinning. Gijs de Rooij was de gelukkigste man, aangezien hij er drie wist te maken voor de ‘geelhemden’. Diepenveen stijgt naar de vijfde plek.

Activia heeft bij Warnsveldse Boys niet kunnen verrassen. Bij rust stond het al 3-0. In de tweede helft maakte Bart Wippert nog de 3-1, maar toen Stijn Obdeijn vervolgens zijn derde van de dag maakte, viel het laatste beetje hoop weg. De thuisploeg liep uit naar een 6-1 overwinning. Activia staat nog steeds op de voorlaatste plek.

Vierde klasse F:
Sportclub Deventer lijkt eindelijk zijn vorm gevonden te hebben. Vorige week werd al de eerste overwinning van het seizoen geboekt, nu won het verrassend bij titel-kanidaat Twello. In de eerste helft werd de eindstand al bereikt; twee counters zorgden voor de doelpunten aan de kant van Sportclub. Zowel Daan Vegelin als Milion Tsegay scoorden. Tussendoor maakte Yannick Gorter de treffer namens Twello. Vlak voor tijd kreeg de thuisploeg nog een uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren, maar de penalty van Max Smaal werd gepakt door doelman Raymon van Emmerik. Zo wint Sportclub met 1-2, blijft het nog wel twaalfde staan, maar wordt het gat met de nummer laatst steeds groter. Twello blijft op de tweede plek staan.

Vierde klasse G:
Een opmerkelijke start in de ‘dorpenclash’ tussen ABS en Lettele; de wedstrijd was zes minuten oud toen zowel Jaap Prinsen als Jasper Broekhuis al hadden gescoord voor de ploeg uit Bathmen. Die vlugge 2-0 beloofde veel voor de rest van de wedstrijd, maar in de eerste helft gebeurde er niet heel veel meer. Na rust bracht Wessel Nikkels de stand op 3-0 en leek de wedstrijd beslist. Totdat invaller Marijn Kleine Koerkamp inviel en de stand tot 3-2 bracht. ABS schrok weer wakker en in de negentigste minuut bezorgde Paul Roetert voor de genadeslag voor de vierde goal voor ABS te maken. ABS blijft tweede staan, Lettele zakt een plekje en staat nu zesde.

Vijfde klasse:
Mitchell Kiffen heeft zich andermaal onsterfelijk gemaakt bij IJsselstreek. Voor rust maakte hij de 1-0 tegen V en L. Na rust vielen er nog zes goals. Vier treffers voor IJsselstreek en twee voor de bezoekende partij. Opvallend: Mitchell Kiffen maakte alle vijf de treffers namens de ‘Tricolores’ en is daardoor een totaal van zestien treffers de nieuwe topscorer van Deventer geworden! Belangrijker is het feit dat IJsselstreek koploper blijft.

Al na twee minuten kwam Sallandia op voorsprong in het top-affiche tegen Emst. Milan Mäkel kopte de bal binnen. Op slag van rust kreeg topschutter Marco van Meeteren dé kans om de voorsprong te verdubbelen, maar de bal ging er niet in. Na rust was Emst de betere en dat zorgde al gauw voor de gelijkmaker. Emst wist zelfs nog te winnen door heel diep in de blessuretijd nog de 1-2 te maken. Hierdoor is het zo goed begonnen Sallandia, inmiddels afgezakt naar de vierde plek.

Koninklijke UD heeft thuis wel een hele dure nederlaag geleden. Terwolde kwam op bezoek en ging er ook weer vandoor met drie punten. Al bij rust stond het 0-3. Na rust scoorde Thomas Leurink zijn derde treffer en bepaalde Sven van Voort de eindstand op 0-5. Kon. UD zakt naar de achtste plek, Terwolde blijft tiende staan.

Wesepe heeft in een hele doelpuntrijke wedstrijd verloren bij Mariënheem. Bij rust stond het pas 2-0. Na rust kwamen daar nog een negen goals bij. 7-4 was de eindstand. Jarno Rouwelaar wist er drie te maken namens Wesepe, terwijl Stan Heetkamp er maar liefst vier inschoot voor de thuisploeg. Wesepe blijft negende staan.

Voor Go-Ahead kan het seizoen niet gauw genoeg afgelopen zijn. Ook wedstrijd nummer negen werd niet gewonnen, sterker nog, de achtste nederlaag werd geleden. Op bezoek bij Epse kwam het nog op 1-1, maar Almir Fizovic maakte al voor rust de 2-1. Na rust ging Epse op een hogere versnelling spelen en werd het, mede dankzij nog twee treffers van Fizovic, 6-1. Zowel Epse als Go-Ahead blijven staan waar ze al stonden: Epse op de vijfde plek, Go-Ahead de veertiende plek.