Afgelopen weekend won SC Overwetering met 4-0 van SV Colmschate ’33. Hushan Shawkat nam twee doelpunten op zijn rekening en is, mede hierdoor, de speler van de week. Wij, van Deventer Voetbal, stelden hem wat vragen…

Je scoorde twee keer, ben je hier blij mee?
Ik ben er zeker blij mee. Als aanvaller is dat natuurlijk best wel belangrijk dat je scoort. Ik had al vier wedstrijden achter elkaar niet gescoord dus het was wel belangrijk.

Je werd verkozen tot man van de wedstrijd, is dat belangrijk voor jou?
Niet echt belangrijk, uiteindelijk gaat het mij om de winst. Als ik scoor en we winnen ben ik al blij maar, ‘man van de wedstrijd’ worden is natuurlijk altijd leuk.

Jullie wonnen met duidelijke cijfers, was het een makkelijke overwinning?
Ik denk dat wij goed gecombineerd hebben en ook beter waren dan de tegenstander. Het was een makkelijke wedstrijd omdat wij goed speelden.

Had je deze uitslag van tevoren verwacht?
Als je een wedstrijd ingaat denk je nooit: Dit wordt een makkelijke pot. Je geeft altijd 100 procent en dan zie je hoe het loopt. We hebben er als team hard voor getraind en dat zag je ook in de wedstrijd terug.

Hoe vindt jezelf dat je eigen seizoen tot nu toe verloopt?
Tot nu toe wel goed. Beter dan vorig seizoen, maar het kan natuurlijk altijd beter. Vorig seizoen had ik er in totaal 7 in liggen en dit seizoen heb ik er nú al 7 gescoord dus het gaat wel lekker ja.

Hoeveel doelpunten wil je minimaal gemaakt hebben aan het einde van het seizoen?
Ik heb met twee vrienden afgesproken dat ik er minimaal 15 maak dit seizoen. Als ik het haal krijg ik van hun beide vijf consumptie muntjes bij de club.

Jullie staan nu vierde met 7 punten verschil met de koploper, maken jullie kans op het kampioenschap?
Ik denk wel dat we kans maken op het kampioenschap.

Wat moet er nog verbeterd worden willen jullie echt kans maken op dat kampioenschap?
Ik denk, net zoals afgelopen zondag, zo min mogelijk fouten maken, weinig weggeven, kansen afmaken en dan komt het helemaal goed denk ik.

Volgende week spelen jullie thuis tegen Diepenveen, wat verwacht je van die wedstrijd?
We staan natuurlijk wel boven Diepenveen maar we mogen het zeker niet onderschatten. Diepenveen staat eerste in periode op een tweede plek, dus het wordt zeker geen makkie…

Vorig artikelTerugblik Deventer Voetbal
Volgend artikelDe rood-gele column van Gerard Somer – week 49
Arend Koldenhof werd 21 jaar geleden geboren in Deventer. Op dit moment volgt hij de opleiding Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Naast zijn opleiding is hij vrijwilliger bij Salland1 en Deventer Voetbal.