SV Terwolde heeft zondagmiddag haar tiende zege op rij geboekt. De ploeg was in de kraker tegen VV Hoonhorst met 1-0 te sterk.

In het begin van de wedstrijd was het vooral aftasten van beide kanten. Terwolde had vooral de bal en Hoonhorst leek maar met één doel naar Terwolde te zijn gekomen: niet verliezen.

De gasten uit Hoonhorst positioneerden zich in twee rijen van vier om vervolgens enkel de lange bal te spelen achter de defensie van Terwolde, maar diezelfde verdediging had haar zaakjes uitstekend op orde en kwam eigenlijk nooit in de problemen.

Het was lastig om doorheen te voetballen voor de blauwhemden, maar toch was het een aantal keer gevaarlijk. De grootste kans van de eerste helft was voor Sem Gerritsen. De aanvaller schoot de bal op de binnenkant van de paal en jammerlijk genoeg viel deze niet binnen.

In de tweede helft eenzelfde beeld. Terwolde de bal en dreigend en Hoonhorst zette daar niets tegenover. Toch was er één moment van onoplettendheid. Mitchell van Voorst liet zich aan de binnenkant verrassen en moest noodgedwongen aan de noodrem trekken. De goed fluitende Dhr. Inuguez uit Arnhem kon niet anders dan de rode kaart trekken.

Dit bleek een kantelpunt in de wedstrijd. Hoonhorst schoof wat meer vooruit en Terwolde wisselde met het plan om de rollen om te draaien. Met succes want een individuele actie van Jelmer Bellert zorgde ervoor dat ook een verdediger van Hoonhorst aan de noodrem moest trekken. De leidsman wees resoluut naar de stip. Max van Gerrevink nam de verantwoordelijkheid voor zijn ploeg en schoot de verdiende 1-0 tegen de touwen.

In de laatste minuten probeerde Hoonhorst nog wel opportunistische lange ballen in de zestien van Terwolde te pompen, maar zoals de gehele wedstrijd waren de verdedigers van Terwolde de baas.

Een fantastische teamprestatie van de Terwoldenaren en zette door de overwinning directe concurrent Hoonhorst op zes punten achterstand. Volgend weekend gaat SV Terwolde op bezoek bij SV Vaassen.