Voor SV Schalkhaar komt er een einde aan een serie van 3 overwinningen op rij tegen ploegen uit het rechter rijtje. Vanmiddag trof de ploeg van Marcel Geestman en Dirk-Jan Beldman een goede ploeg uit het linkerrijtje van de tweede klasse en moest het zelf pas op de plaats maken.

In fel blauw gekleurde uitshirts verloor het vandaag, met name het laatste deel van de wedstrijd, ietwat geflatteerd, tegen subtopper De Tukkers uit Albergen. De einduitslag doet vermoeden dat SV Schalkhaar geen schijn van kans had vanmiddag, echter het grootste gedeelte van de wedstrijd ging gelijk op.

De Tukkers kwamen met veel energie en aanvalsdrang uit de kleedkamer en probeerde met deze strijdwijze SV Schalkhaar (vanaf het begin) moeilijk te maken. Met de van een blessure teruggekeerde Michiel Hullegie in het hart van de SV Schalkhaar-defensie werd de thuisploeg nauwelijks echt gevaarlijk; de fysiek sterke Michiel Hullegie speelde verdedigend, maar ook opbouwend, een zeer sterke partij.

Het eerste deel van de wedstrijd was spits Guus Demmer het dichtst bij openingstreffer, hij kreeg in de zestien iets teveel ruimte waarvan hij gretig profiteerde en een hard schot los liet op de vuisten van SV Schalkhaar keeper Jesper Lukassen. De wind ging na 10 minuten steeds meer liggen en SV Schalkhaar kwam voetballend steeds beter in haar spel. Dreiging kwam er over de vleugels van Yoes Beldman en Tim van der Meulen.

Een cornerbal van Ruben Bumkens werd nog weggewerkt door een verdediger van De Tukkers; de kleine en nog jeugdspeler Floris Hidma was als eerste bij de afgeslagen bal en schoot verwoestend rakelings naast de verkeerde kant van de paal. De Tukkers kwamen er in deze fase niet meer aan te pas; SV Schalkhaar was feller in de duels en had mogelijkheden en misschien wel het meeste recht op de openingstreffer.

Een flitsende combinatie aan de linkerkant, waar Yoes Beldman spits David Klopman vond die de bal kaatste op de inlopende Tim van der Meulen en die vervolgens oog in oog stond met keeper Rens Davina. Het te gehaaste schot van Tim van der Meulen had een beter lot verdiend, maar goed keeperswerk voorkwam dat de thuisploeg op achterstand kwam.

Een goede actie van Yoes Beldman aan de linkerkant van het veld eindigde in een afgemeten voorzet op de inlopende Ruben Bumkens die de bal in de hoek kopte, maar de goede keeper van De Tukkers kon maar net redding brengen. Een voorsprong voor SV Schalkhaar zou voor het rustsignaal niet onverdienstelijk zijn geweest.

Vlak voor rust ging het mis voor SV Schalkhaar. Eerst kreeg linksbuiten Tim Haarhuis van zijn trainer te horen dat hij maar voor 80% voetbalde en veel meer moest laten zien; een paar minuten later zorgde dezelfde Tim Haarhuis voor de 1-0. Een aanval over rechts van De Tukkers werd onvoldoende verdedigd en een afgemeten strakke voorzet ging voorbij aan iedereen; de door de trainer aangespoorde Tim Haarhuis was het meest attent en als eerst bij de bal, hij kon de bal bij de tweede paal ongehinderd binnen tikken.

De tweede helft moest SV Schalkhaar aanvoerder Jason Westerkamp in de kleedkamer achterlaten met een blessure, hij werd vervangen door Daan Pinkster. SV Schalkhaar begon nog wel behoorlijk aan de tweede helft, alhoewel het steeds meer moeite kreeg verdedigend om te schakelen. Met name aanvoerder en centrale verdediger Marco Stege van De Tukkers zorgde met zijn prima passes voor de snelle voortzetting bij zijn ploeg na balverlies van SV Schalkhaar.

Een corner van Ruben Bumkens werd door een verdediger van De Tukkers verkeerd weggewerkt, waarna Tim van der Meulen net niet genoeg ruimte kreeg om doeltreffend te zijn. In de 61ste minuut ging het opnieuw mis bij SV Schalkhaar: een snelle uitbraak was de inleiding tot de 2-0. Een speler van De Tukkers kwam het strafschopgebied binnen, waarna keeper Jesper Lukassen de bal, of de bal met speler, wegwerkte. De valpartij eindigde met de bal op de stip waarna Joep Egberink geen moeite had om vanaf 11 meter keeper Lukassen te passeren; 2-0.

SV Schalkhaar probeerde nog wel de aansluitingstreffer te maken, maar veel meer dan een schot van Tim van der Meulen werd het niet. Sterker nog; SV Schalkhaar kon het laatste deel van de wedstrijd “geen potten meer breken” en was niet meer bij machte De Tukkers bij te houden. Veel, zo niet bijna alles ging het laatste deel van de wedstrijd verkeerd.

Balverlies, omschakeling, struikelingen over de bal en weer de snelle buitenspeler Tim Haarhuis die voor SV Schalkhaar een plaag bleek te zijn. Opnieuw hij ging er alleen vandoor aan de linkerkant en had geen moeite om de uitkomende Jesper Lukassen te passeren door de bal in de verre hoek te plaatsen, 3-0.

Met nog 5 minuten op de klok kon het nog erger; Kjell Huisman kreeg teveel ruimte en kon opnieuw een counter afronden; 4-0. Vlak daarna een voorzet vanaf de linkerkant van De Tukkers die over de SV Schalkhaar defensie bij de tweede paal simpel werd ingekopt door Stijn Boswerger.

Een terechte nederlaag vanmiddag in Albergen, al was deze grote uitslag wel iets teveel van het goede. Voor SV Schalkhaar betekent dit: rug rechten – borst vooruit en op naar volgende week wanneer SDC’12 op bezoek komt in Schalkhaar, dan zijn er weer hele “dure punten” te verdienen. Zondag 2 april SV Schalkhaar – SDC’12, aanvang wedstrijd 14.00 uur!