Vandaag de uitwedstrijd tegen Albatross uit Ugchelen wat fel aan de wedstrijd begint. Ze zitten er bovenop en vechten om aansluiting te houden bij de zeer ruime middenmoot in deze klasse.

Op het veld is het onrustig, we moeten wennen aan het grasveld. We geven weinig ruimte weg, maar de lange bal die Albatross hanteert, blijf gevaarlijk. Gelukkig hebben de gebroeders Van Breukelen er goed het oog op en worden de mensen goed neergezet. Als Albatros na een kwartier is uitgeraasd, neemt Overwetering het heft in handen.

Het is nog wat te slordig en het duurt even voordat we kansen krijgen. Eerst Bram de Haas na een voorzet van Stefan Hekman en even later steekt Ferdi van Breukelen het hele veld over tot bij de keeper, maar komt dan niet goed uit. Soms willen te veel mensen naar voren, diep gaan, maar de lange bal is dan een gevaarlijk wapen. De grootste mogelijkheid krijgen we vlak voor de rust, maar weer net niet. Rust 0-0.

Direct na de rust houden we onze adem 2 keer in. Gelukkig weet Albatross niet te profiteren van de ruimte en de kansen die ze krijgen. Het blijft voorlopig nog 0 – 0. Maar ren niet allemaal naar voren en kijk wat je achterlaat, want de restverdediging blijft belangrijk. Na een uur wordt er gewisseld: Dennis Willemsen komt voor Remon Elshof en Jelle Lucassen komt voor Henry Rozen. Er komen wat omzettingen in het team van Overwetering.

Bij een corner van Albatross moeten Paul en de verdedigers handelend optreden om de nul te houden. En dan in de 65e minuut komt het moment van Bram van Bessen. Hij staat links in het strafschopgebied met 3 spelers van Albatross in zijn buurt en toch weet hij de bal in de verre hoek van het doel te plaatsen. Vreugde alom. Een mooie en heel belangrijke treffer.

Albatross is even aangeslagen, maar gaat verder met de lange bal. We krijgen meer ruimte, Albatros moet meer vooruit. En daar kunnen wij van profiteren. In de 72e minuut krijgt Dennis Willemsen een lange bal. Hij speelt zijn tegenstander uit en weet ook de keeper te passeren (met effect en een beetje geluk). Dat zijn toch de mooiste.

De verdediging staat goed er is ruimte op het middenveld. Jelle kopt net naast uit een corner en even later levert een leuke aanval na een steekbal alleen een corner op. Bram de Haas wordt nog gewisseld voor Jaimey Zeijseink. Albatros wordt niet meer gevaarlijk. Het blijft 0 – 2 en de broodnodige punten gaan mee naar Olst.

Een puike prestatie van het hele team. Jongens gefeliciteerd!