La Remontada, vrij vanuit het Spaans vertaald ook wel een comeback genoemd. De geel-zwarten kwamen thuis tegen Beekbergen onterecht op een geflatteerde 0-3 achterstand, maar wisten het tij gelukkig nog te keren: 4-3.

Colmschate was vanaf het begin direct de betere ploeg. Combinaties werden niet alleen gezocht, maar werden ook gevonden. Het was voornamelijk de thuisploeg die de bal in bezit had en die de gasten achter de bal aan liet lopen. Maar in de 22e minuut viel het kwartje toch ineens de andere kant op. Lars Munier trok opzichtelijk aan het shirtje van zijn tegenstander en dit gebeurde binnen het zestienmetergebied waardoor de scheidsrechter niet anders kon beslissen dan een penalty te geven. Deze penalty werd door de aanvoerder van Beekbergen feilloos binnengeschoten: 0-1.

De ploeg leek een tik te krijgen van dit moment. Daar waar in eerste instantie geen vuiltje aan de lucht leek, kwam er nu ineens spanning op de benen te staan. Dit leidde dan ook de 0-2 voor de bezoekers in. In de 38e minuut wordt een lange bal vanaf de linkerzijkant, net over de middenlijn, verkeerd ingeschat door Colmschate verdediger Kevin Stremmelaar, waardoor de aanvaller van Beekbergen vrij kon inschieten. Ondanks dat Colmschate heer en meester is op eigen veld gaat het wel met een 0-2 achterstand aan de thee.

De tweede helft begint direct slecht voor Colmschate. Er wordt verkeerd druk gezet waardoor er steeds een Beekbergen speler vrij komt en Colmschate overal een stap de laat is. Dit is de enige goed uitgespeelde aanval van Beekbergen in de hele wedstrijd en zorgt direct voor de 0-3.

Colmschate blijft geloven, er zijn immers pas 47 minuten gespeeld. In de 52e minuut wordt Aron Mabrouki in het zestienmetergebied van Beekbergen vastgehouden en kan de scheidsrechter, net zoals in de 1e helft, niet anders beslissen dan een penalty te geven. Cali Daniel weet hier wel raad mee: 1-3. Het begin van La Remontada is ingezet.

Nog geen 3 minuten later combineert Colmschate via de rechterkant en wordt de bal voorgegeven. De bal lijkt in eerste instantie onklaar gemaakt te zijn, maar belandt alsnog voor de voeten van Dean ter Stege die zonder twijfel vanaf de rand van het zestienmetergebied met succes uithaalt: 2-3.

In de 58e minuut lijkt zich een kopie voor te doen van wat er 3 minuten eerder is gebeurd. Wederom wordt er vanaf de rechterkant tussen Lars Kamperman Leferink en Cali Daniel goed gecombineerd. Nu wordt de bal voorgeven en is het Dean ter Stege die de bal direct binnenkopt: 3-3. Binnen 6 minuten weet Colmschate de stand van 0-3 terug te brengen tot 3-3 en is het hongerig naar meer.

Beekbergen was aangeslagen en rijp voor de slacht, maar toch wisten zij nog een vrije trap op de paal te schieten. De bal bleef even liggen, maar Kevin Stremmelaar was alert en wist de rebound weg te werken. Colmschate bleef proberen en geloofde erin dat deze wedstrijd over de streep getrokken kon worden. In de 87e minuut gebeurde dat ook. Een goed aangesneden corner wordt door Lars Kamperman Leferink binnengelopen en hiermee wordt de eindstand bepaald op 4-3!

Een prachtige comeback en een heerlijke overwinning. De ploeg laat hiermee zien tot veel in staat te zijn. Volgende week staat de altijd lastige wedstrijd tegen ABS op het programma. Eens zien tot wat de ploeg dan in staat is…