SV Schalkhaar heeft haar laatste competitiewedstrijd gewonnen in en tegen kampioenskandidaat SC Westervoort. Met een thuisoverwinning moest vanmiddag SC Westervoort winnen tegen het lager geklasseerde SV Schalkhaar om kampioen te worden in de tweede klasse en aan alles merkte je dat het vertrouwen bij de thuisploeg wel heel erg groot was.

Het dorp was ruim voor de wedstrijd uitgelopen om het kampioenschap vanmiddag van dichtbij mee te maken. Ballonnen, DJ en een grote barbecue waren al vroegtijdig aanwezig. Het kon eigenlijk niet meer mis gaan…

De ploeg van trainer Wim Bleijenberg is thuis nagenoeg onverslaanbaar. De uiterst succesvolle oefenmeester die 4 jaar aan het roer staat bij SC Westervoort had in al zijn thuiswedstrijden slechts 3 thuisnederlagen moeten incasseren.

Tot vanmiddag; de meest vervelende thuisnederlaag van de laatste jaren voor SC Westervoort.

SV Schalkhaar, de ploeg van trainer Martijn de Haas, moest vanmiddag ook winnen om nog een minimaal kansje over te houden om weg te blijven van de nacompetitie. Daarbij was het afhankelijk van SC Markelo die punten moest verspelen tegen het al gedegradeerde Columbia. Met een gunstige uitslag in Westervoort was SV Schalkhaar sowieso verzekerd van een wedstrijd minder in de nacompetitie.

Dus voor beide partijen was er veel aan gelegen de wedstrijd deze middag te winnen.

Net als vele kampioenswedstrijden stond ook vanmiddag veel druk op de thuisploeg en dat leidde in het begin van de wedstrijd tot niet al te best voetbal, waarbij de bal regelmatig buiten de lijnen belandde. Waar de thuisploeg uit ging van een snelle openingstreffer, trof het een zeer agressief SV Schalkhaar dat de duels veelal won, maar zelf in het eerste deel van de wedstrijd niet echt gevaarlijk werd voor het doel van SC Westervoort.

De eerste goede kans van de wedstrijd was voor SC Westervoort na bijna een kwartier voetballen. Een hoge voorzet vanaf het middenveld werd door de mee opkomende verdediger Tim Hendriks op de paal gekopt.

SV Schalkhaar kwam daarna nog een keer goed weg toen keeper Jesper Lukassen de bal weg moest werken waarna hij net te ver buiten het doel stond toen spits Mounir Amezrine de bal vanaf 25 meter met een boogbal over de terug rennende Jesper Lukassen probeerde te spelen, maar de bal ging net naast de paal het doel voorbij.

Verdedigend stond SV Schalkhaar goed; met het centrale duo Hullegie/Westerkamp stond een stevige fundering, maar ook beide backs Alper Silav en Kick Brouwer waren hun tegenstander vanmiddag de baas. Verdedigende middenvelder Twan Huijsmans was vanmiddag opnieuw een betrouwbaar aanspeelpunt die het spel gemakkelijk verplaatste naar de voorwaartsen van SV Schalkhaar en niet weg te denken is op het middenveld van SV Schalkhaar.

Na meer dan een half uur spelen, zonder noemenswaardige kansen voor SV Schalkhaar, was de eerste grote kans voor Murat Özdemir. Hij nam een vrije trap, zoals Philip Rommens van GAE dat tegen NEC deed; een hoge voorzet in de zestien. De bal stuiterde en keeper Ronnie Sessink leek zich hierop te verkijken en kon de bal nog maar net tot corner verwerken.

Kort daarna werd een schot van Murat Özdemir door een verdediger tot corner verwerkt. Dezelfde corner vanaf de rechterkant was hierna wel doeltreffend voor SV Schalkhaar. De niet al te grote keeper Sessink kon niet goed bij de bal en via Twan Huijsmans en de lat kwam de bal bij David Klopman die in de 40e minuut de 0-1 liet aantekenen.

Hierna was SV Schalkhaar “los” en dat leverde een paar mooie aanvallen op via Milan te Riele, maar ook Bjorn Duteweert die beide vanaf de zijkant steeds dreigender werden. Zo werd bij een aanval vlak voor rust David Klopman ingespeeld die de bal mee gaf aan Bjorn Duteweert en zijn voorzet op Murat Özdemir had toen al de 0-2 moeten zijn; de bal werd van dichtbij net over het doel geschoten. Altijd fijn om vlak voor het rustsignaal op een wat ruimere 0-2 voorsprong te komen. Milan te Riele was er weer vandoor en vanaf de linkerkant bereikte hij met een voorzet Bjorn Duteweert die vervolgens de bal terug kopte op David Klopman en die van dichtbij simpel kon scoren. Na deze super mooie samenwerking tussen de drie SV Schalkhaar spitsen kon er direct gerust worden.

De tweede helft begon voor SV Schalkhaar moeizaam en het kwam behoorlijk onder druk te staan, zonder dat het tot echte grote kansen voor SC Westervoort kwam. Een grote kans was opnieuw voor verdediger Tim Hendriks die na een voorzet bij de tweede paal in het zijnet kopte.

SV Schalkhaar was na deze actie van de mee opgekomen verdediger razendsnel in de omschakeling, Milan ter Riele kwam op snelheid door, maar keeper Ronnie Sessink was net op tijd om de bal ver uit zijn doelgebied weg te werken. De bal kwam in de voeten van Bjorn Duteweert die de bal over de keeper en over het doel krulde.

In de 66e minuut kwam SV Schalkhaar op een 0-3 voorsprong toen Luuk ter Mate een bal veroverde op het middenveld, Milan te Riele aan de linkerkant in de diepte wegstuurde en die daarna met een hoge voorzet bij de tweede paal Bjorn Duteweert bereikte. De bal werd goed aangenomen, tegenstander uit gekapt en vervolgens werd de bal en met links en met de juiste snelheid laag in de hoek geplaatst.

Duidelijk werd hierna dat het feestje in Westervoort toch maar een jaartje uitgesteld moest worden en het feest maar in Schalkhaar verder voortgezet moest worden bij Schalkhaar life.

Het werd zelfs nog erger voor de thuisploeg. David Klopman wist een duel te winnen van zijn directe tegenstander en de ingevallen Mike Berg aanspeelde die vervolgens de bal afspeelde aan de geheel vrijstaande Koen Smith die in de 73”minuut beheerst de 0-4 mocht maken.

Dat middenvelder Christian van Grieken een paar minuten voor het laatste fluitsignaal de eretreffer (1-4) mocht maken deed vanmiddag niet meer ter zake. Bij SC Westervoort heerste de teleurstelling en in plaats van een kampioensschaal zal het in de nacompetitie opnieuw moeten proberen om naar de eerste Klasse te promoveren.

SV Schalkhaar moet zich opmaken voor het spelen van de nacompetitie en is door deze uitslag vrijgeloot voor het spelen op 2 juni.

Op 9 juni zullen de mannen van Martijn de Haas en Jacob Ensing er klaar voor moeten zijn om in een thuiswedstrijd de strijd aan te gaan voor nog een jaar tweede Klasse. Bij een positief resultaat zal het op 16 juni de finale moeten spelen op neutraal terrein!

Steun SV Schalkhaar in de nacompetitie.

Zondag 9 juni, aanvang 14.00 uur. Tegenstander is volgend weekend bekend!

SV Schalkhaar;

Jesper Lukassen – Alper Silav (Timo Kok) – Michiel Hullegie – Jason Westerkamp –Kick Brouwer (Janno Ulderink) – Twan Huijsmans – Luuk ter Mate – Murat Özdemir  (Koen Smith)  Milan te Riele (Floris Hidma) –  David Klopman – Bjorn Duteweert (Mike Berg) – (Teije Smeenk)

Viaclubcorrespondent SV Schalkhaar
Vorig artikelCCW’16 ontsnapt aan nacompetitie en blijft 4e klasser
Volgend artikelSallandia verliest met ruime cijfers van WWNA