Waar vv Gorssel speelt voor promotie naar de vierde klasse, speelde Sportlust Glanerbrug voor lijfsbehoud in deze klasse. Echter was Gorssel de sterkere van de twee en wist dit ook in score uit te drukken. Met maar liefst 1-5 ging Gorssel tevreden en feestvierend met de bus huiswaarts en dompelde het Sportlust in diepe rouw.

Na een erg sterk seizoen van de ploeg van Ali Aygün, die pas sinds dit jaar een standaard elftal vormen, gaat het vol vertrouwen de nacompetitie in. De route is duidelijk. Eerst zal er uit gewonnen moeten worden van Sportlust Glanerbrug, waarna in de finaleronde sv Almelo staat te wachten op neutraal terrein. Sportlust wat een zwaarder seizoen kende moest zich weren om niet te degraderen uit de vierde klasse. Waar Sportlust het gehele seizoen erg weinig tegendoelpunten kreeg, scoorde het ook niet super veel waardoor het op een doelsaldo van 0 uitkwam.

Bij de opkomst kwamen de bezoekers eigenlijk al op voorsprong. De meegereisde fans van de geel-zwarten toonde een prachtig spandoek van zo’n dertig meter lang. Een welbekende kreet van de Gorsselnaren was hierop verwerkt. Met de nodige gele en zwarte rookbommen en fakkels was het een prachtig aanzien wat zelfs de thuisploeg kon waarderen. Waar Gorssel wellicht verwacht had dat het een ploeg zou treffen die in zou zakken en vanaf eigen helft zou proberen toe te slaan in de counter, werd het toch enigzins verrast. Vanaf het begin probeerde Sportlust vol de druk er op te houden en vooruit te verdedigen. Ondanks dat Sportlust niet gevaarlijk werd, kwamen de geel-zwarten niet in hun eigen spel. Met name met het erg oude kunstgras hadden de bezoekers moeite. Het spel was dan ook slordiger dan de supporters gewend zijn van de ploeg.

Ondanks dit wist de ploeg toch al binnen zeven minuten de score te openen. Vanuit een counter weet Bram Bötzel op snelheid door te komen en voor zijn tegenstander langs te kruisen. Vanaf de zijkant naar binnen snijdend, faalde de topscorer van de Gorsselnaren één op één met de keeper niet. 0-1. Sportlust, met twee dirigenten op het middenveld die het spel bepaalde, wist niet echt gevaarlijk te worden. Op wat speldenprikjes na, creëerde het dan ook weinig. Gorssel dat toch wel slordig speelde, was aanvallend overduidelijk de betere partij aangezien de kansen die ze kregen ook gevaarlijk werden. In de 33ste minuut werd er wederom voor een verdediger langs gekruist. Ditmaal was het spits Stijn Obdeijn die in het doelgebied de verdediger te slim af was. Bij het passeren wist de verdediger de spits niet te omzeilen waarbij het met een tikje op de hak neerging. Terecht werd er naar de stip gewezen. Stijn, met maar liefst 19 doelpunten in de competitie, legde zelf aan. Overtuigend werd de bal in de hoek geschoven. 0-2.

Op rozen ging de ploeg de rust in. Waar vanuit de kleedkamer van de thuisploeg enorm geschreeuw kwam, heerste er rust in de kleedkamer van Gorssel. We wisten dat het niet onze beste helft was, maar we wisten ook dat als we zo doorgingen we geen kans weg zouden geven en de score zouden uitbreiden, ook al zij voor hun laatste kans zouden gaan en zich niet gewonnen zouden geven. Het geschreeuw leek het toch te winnen van de rust.

Waar Glanerbrug feller de kleedkamer uitkwam, was het aan het vechten voor hun laatste kans. Ondanks dat de storm verwacht werd, had Gorssel hier toch moeite mee. In de 55ste minuut weet het dan ook de aansluitingstreffer te maken. 1-2. Het gaf de thuisploeg een boost.

Ondanks dat het Gorssel wat deed dat ze vroeg de aansluitingstreffer om de oren kreeg, had het Sportlust een tik kunnen geven die het niet te boven zou komen. Eén minuut na de openingstreffer voorkwam de paal de thuisploeg een enorme domper. Waar Sportlust op hun laatste benen liep, duurde de storm van de thuisploeg een kwartier tot twintig minuten. Hierna werd het ook niet meer gevaarlijk. In 70ste minuut weet Bram Bötzel wederom vanaf de zijkant door te komen, voor zijn tegenstander langs te kruisen, één op één met de keeper te overtuigen en de spreekwoordelijke genade klap uit te delen. 1-3.

Sportlust zat er volledig doorheen en Gorssel ging ook nog is doen waar het goed in is; doelpunten maken. Zes minuten later wist ook spits Stijn Obdeijn zijn tweede van de wedstrijd te maken. 1-4. Samen met de meegereisde supporters werd het feest al gevierd. In de 84ste minuut deed Thomas Tuller nog een duit in het zakje. Waar in de voetbalwereld men spreekt over de welbekende ketchupfles, geldt dit ook voor de verdediger. Waar het hele seizoen de vice aanvoerder tegen een doelpunt aanhikte, maakte hij in zijn laatste competitie wedstrijd zijn eerste van het seizoen. Met een mooie kopbal wist hij ook deze wedstrijd te scoren en de uitslag op het formulier te zetten. 1-5.

Een knappe overwinning voor de Gorsselnaren die zich op mogen maken voor de finale tegen Almelo volgende week. Waar het in de competitie niet wist te winnen van Almelo, gaat het toch vol vertrouwen die finale in. Beide wedstrijden lagen de mogelijkheden er om de wedstrijd ook winnend af te sluiten. Het zal niet alleen een spannende en boeiende pot gaan worden, maar vooral een leuke pot voetbal met kwalitatief erg goede spelers aan beide zijden.

Tot slot: waar vorige week veel te doen was om de onregeldheden op het complex van Sportlust, werden wij uitermate gastvrij ontvangen door de vereniging en de supporters van Sportlust Glanerbrug. Zowel binnen als buiten de lijnen was het erg sportief en was er voor ons, ondanks hun verdriet, ruimte voor euforie en gezelligheid.

‘7 0-1 Bram Bötzel ’34 0-2 Stijn Obdeijn ’55 1-2 ’70 1-3 Bram Bötzel ’76 1-4 Stijn Obdeijn ’84 1-5 Thomas Tuller

Zaterdag 8 juni: finale nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse! Locatie en tijd nog niet bekend: SV Almelo 1 – vv Gorssel 1