Het was dit keer niet zo’n beste wedstrijd die Helios op de mat heeft gelegd, maar het was wel een verdiende overwinning tegen FC RDC. Door deze overwinning, en nederlagen van mede concurrenten Sp Deventer en SV Twello, doet Helios weer mee in de hoogste regionen van 4E.

Zonder vakantiegangers Van ‘t Hof en Bruinsma kreeg Glenn Alberts in de eerste minuut al de kans om te scoren. Na een mooie pas van Zandvliet kwam hij alleen voor de keeper, maar zijn lob was te zwak en werd door een verdediger van FC RDC van de lijn gehaald. Even later was het weer Zandvliet die Waslander wist te bereiken, maar zijn inzet met het hoofd bij de tweede paal werd door de keeper met kunst- en vliegwerk uit het doel gehaald.

Twee minuten later kreeg Nick Beekman de kans om de score te openen, hij kwam alleen voor de keeper, maar ook zijn inzet was te zwak en kon weer door een verdediger van FC RDC worden onderschept. Even later was het wel raak en kwam Helios verdiend op voorsprong: Een mooie combinatie tussen Waslander en Zandvliet kon door laatstgenoemde mooi worden afgerond voor de 0-1.

Helios had het betere van het spel, combineerde soms goed, maar de meeste combinaties stierven in schoonheid. De wil was er zeker, maar vaak was de pas te scherp en het spel onrustig. Toch waren er mooie combinaties te bewonderen tussen Yilmaz en Waslander, maar in de afronding zat er altijd weer een voet van de verdediger tussen. In de 45ste minuut kwam Yilmaz oog in oog net de keeper, had de hoek voor het uitzoeken, maar schoot in de handen van de keeper.

In de tweede helft wam FC RDC sterk uit de startblokken, maar Fabian Put en de zijnen lieten zich niet verrassen. In de 54ste minuut kwam er eindelijk weer een mooie aanval van Helios: Nick Beekman werd weggestuurd op rechts en plaatste de bal in de voeten van de meegekomen Djeremy Waslander, die vrij voor de keeper, inschoot voor de 0-2.

Helios bleef het spel bepalen maar werd steeds slordiger. Creëerde nog wel wat kansen via onder meer de ingevallen Liefting en Yilmaz, maar de eindpass kwam vaak niet aan. Met deze winst op Borgele doet Helios weer volop mee bovenin de 4e klasse E.