De spelers van Gorssel hebben zaterdagmiddag de spelers van SV Twello een lesje geleerd hoe je een wedstrijd kunt winnen. Op vele fronten werden de gasten afgetroefd door de gastheren. Met beleving, motivatie, inzet en geloof in eigen kunnen kun je ver komen bleek ook deze middag weer eens.

Met de wind in de rug mocht SV Twello deze wedstrijd beginnen maar dat bleek niet echt een voordeel te zijn. Vele ballen kwamen niet aan en behalve kleine mogelijkheden voor Masora Oraille en Job Bruntink viel er weinig te beleven het eerste half uur. Nee dan was de thuisploeg door de snelle Bram Botzl af en toe zelfs dreigender. Toch was de grote kans in de 35ste minuut voor SV Twello. Van wel heel dichtbij schoot Tristan Roeterd een voorzet van Tim Evers naast. Ruststand 0-0.

Na de rust onmiddellijk weer een veel feller Gorssel. In de 51ste minuut scoorde Bram Botzl prachtig 1-0. De verdediging van SV Twello stond erbij en keek erna. Bijna had Jimmy Ligtenberg niet veel later 2-0 gemaakt. Drie minuten later was het wel 2-0. Een overtreding net over de middenlijn werd razendsnel genomen door Daan Stormink. Keeper Steven Koopmans stond ver voor zijn doel en zag het harde schot van over heel grote afstand boven in de hoek verdwijnen. Niemand van SV Twello dacht eraan om voor de bal te gaan staan.

Toch had SV Twello weer in de wedstrijd kunnen komen. Binnen de minuut verscheen Job Bruntink voor keeper Gijs Kamphuis. Hij schoot hoog over. Nog groter was de kans voor Rusambo Rajabu. Van nog dichterbij schoot hij naast. Eindelijk in de 75ste minuut een vlotte aanval van de gasten en Masora Oraile stelde Joris Maalderink in staat 2-1 te scoren. Massaal trokken de spelers van SV Twello nu ten aanval. Mogelijkheden nog te over maar de scherpte ontbrak.

En Gorssel? Ja zij bleven op de counter gevaarlijk maar tot scoren kwamen zij ook niet meer. De ploeg uit Twello ontwaakte pas toen het kalf al verdronken was. Jammer zo op deze wijze de punten te laten liggen.

Volgende week een uitwedstrijd in Winterswijk. Aanvang 14.30 uur.