Helios speelde zijn derde wedstrijd in deze klasse tegen SDC’12 uit Denekamp, een oude bekende uit de tijd van de tweede klasse zondag. Helios ging, zonder de geblesseerde Djeremy Waslander, zoals we gewend zijn fel van start.

Na een mooie steekpass van Glenn Kobussen werd Roy Smeitink binnen de 16 vrijgespeeld, die op zijn beurt de keeper kansloos liet: 1-0. Maar ook SDC liet zich niet onbetuigd, combineerde goed en zag een schot net over gaan. Het spel ging vanaf dat moment heen en weer en in de 10e minuut kreeg Krijns zijn eerste kans, maar zijn inzet werd net door een verdediger van SDC op tijd geblokkeerd. In 25ste minuut kreeg SDC na een mooie aanval een vrije trap net buiten de 16. Deze werd op een fraaie manier door de aanvoerder ingeschoten 1-1.

Lange tijd was SDC de ploeg met het meeste balbezit, bleef goed combineren, maar Helios bleek in de eerste helft veel efficiënter te zijn.
Dat bewees het elftal vooral vanaf de 40ste minuut. Krijns hield de bal bij de cornervlag net binnen, poort de verdediger van SDC en weet de vrijstaande Jarmo van ’t Hof te bereiken, die droog inschiet: 2-1. Drie minuten later gaf Kinaci weer en van zijn fraaie voortzetten. Ditmaal kon Krijns daarvan profiteren en schoot beheerst de 3-1 in het net.

Na rust ging SDC snel op zoek naar de aansluitingstreffer en werd het na een mooie combinatie in de 69ste minuut 3-2. Helios bleef goed doorgaan en werd het in de 73ste minuut 4-2 na een mooie combinatie tussen Jarmo van ’t Hof en Sander Krijns. Sander rondde deze weer fraai af. SDC gaf zeker niet op en werd steeds gevaarlijker. Sven Kreukniet redde op zeer fraaie wijze een schot vanaf 20 meter. Even later kwam SDC weer terug op 4-3 en was het in de laatste 10 minuten vooral billenknijpen. Helios kreeg nog enkele counterkansen, maar was ditmaal wel slordig in de afwerking.

Eindstand 4-3. Voor Helios is deze klasse nieuw, maar vorige week en nu tegen SDC zaten de supporters van begin tot het eind op de punt van hun stoel. Wel even mooier en fijner dan al die makkelijke overwinningen in de 4e klasse.