Na 2 competitiewedstrijden stonden zowel Koninklijke UD als Sportlust Vroomshoop op 6 punten en dus kon er gesproken worden van de eerste echte topper. Bij Koninklijke UD waren er 2 wijzigingen in de basisopstelling, Joran en Chiel startten en dat ging ten koste van Jari en de afwezige Milo.

De wedstrijd was koud begonnen of we kregen een corner die genomen werd door Sybren. Eén van de spelers van Sportlust kopt onder de bal door, waardoor Daan de bal in de 5 meter brengt en daar was Job als de kippen bij om de 1-0 binnen te schieten. Een snelle voorsprong die daarna gekoesterd werd. Onze tegenstander probeerde eerst om door onze as te komen en toen dat niet lukte, gingen de ballen cross richting de buitenspelers. Omdat wij deze duels bijna allemaal wonnen, werden onze gasten, ondanks een grote hoeveelheid balbezit, nauwelijks gevaarlijk.

Wij kregen in de eerste helft 2 enorme kansen om de voorsprong uit te breiden. In de 25e minuut is het Chiel die de bal diep speelt op Joep en hij komt met een goede voorzet op Job die voorlangs schiet. Net voor rust is het Robby die Job inspeelt, hij geeft de bal mee aan Mika die met een voorzet komt, Job komt er net niet bij, maar Joep kan erachter de bal weer voor brengen waarna Job alsnog kan schieten, geen doelpunt.

Sportlust Vroomshoop probeert het in de 2e helft met een andere tactiek en zijn in die fase ook dreigender aan het worden. Daar komt maar één kans uit als ze vanuit rechts een aanval hebben die voorlangs gaat. Meteen daarna stuurt Job Joep weg die de bal net niet helemaal lekker kan meenemen waardoor de keeper de bal eenvoudig kan oppakken.

We zijn inmiddels in de 70e minuut aanbeland als het beeld hetzelfde blijft. Vroomshoop de bal, ze komen niet door onze verdediging heen en wij zijn gevaarlijk in de counters. Eén van die kansen is in de 73e minuut, Jochem geeft een voorzet op Jari en die geeft de bal voor op Joep die tegendraads scoort, 2-1. Meteen daarna schiet Vroomshoop van afstand, pakt Fabian de bal niet helemaal lekker en ziet de scheidsrechter vervolgens een overtreding waardoor de gasten uit een penalty op 2-1 komen.

Wie dan een spannende slotfase verwacht, komt bedrogen uit want de eerstvolgende kans levert meteen de 3-1 op. Sybren snijd naar binnen toe en steekt de bal op Job die overtuigend raak schiet. Daarna voel je dat de gasten conditioneel vermoeid beginnen te raken en het geloof beginnen te verliezen.

In de 85e minuut komen wij 1 op 1 met hun keeper en maakt de keeper hands buiten de 16 meter. Echter ziet de scheids, die verder goed floot, het niet en dus mag hij blijven staan. Toch kan de keeper niet voorkomen dat we nog de 4-1 maken. Jochem raakt de bal niet helemaal goed, maar toch komt de bal bij Job. Hij geeft de bal mee aan Jari die zijn man passeert, de 16 meter in dribbelt en breed legt op Job die zijn 3e goal van de wedstrijd maakt. In de blessuretijd, die ruim 7 minuten duurde, geeft Jari nog een vrije bal op 30 meter die maar rakelings naast gaat.

Het mag de pret niet drukken, 9 punten uit 3 duels is een fantastische start voor de manschappen van Dominik Dimitrovic die samen met Lemele en HTC de volle buit nog hebben. Hattrick held Job Visser: “Ik denk dat de vroege goal ons enorm heeft geholpen, daarna hadden ze moeite om een voetballende oplossing te vinden. Daardoor spelen ze de lange bal en die duels wonnen wij. Dus echt gevaarlijk werden ze niet. Uit de counters hadden we nog veel meer moeten scoren, maar ik ben erg blij om de wedstrijdbal mee te nemen, deze ga ik meteen een plekje op mijn slaapkamer geven.”

Volgende week staat, na 3 thuiswedstrijden, de eerste uitwedstrijd tegen Noord Veluwe Boys op het programma. Mede door de 3-5 overwinning op MVV’69 staan ze op 6 punten en dus wacht er volgende week weer een mooie uitdaging.

Koninklijke UD – Sportlust Vroomshoop 4-1 (1-0)

‘2 Job Visser 1-0
’73 Joep Rutgers 2-0
’76 2-1 (penalty)
’78 Job Visser 3-1
’86 Job Visser 4-1