Op een zonovergoten sportpark de Achterhoek nam SV Colmschate ’33 het op tegen de winnaar van de 2e periode: SV Colmschate ’33. De heenwedstrijd in Warnsveld bewees dat de gasten een erg goede ploeg hebben, met veel voetballend vermogen. SV Colmschate ’33 verloor in Warnsveld met 3-0 en zat daar geen enkel moment in de wedstrijd. De thuisploeg had dus iets goed te maken.

Dat was niet echt te zien in het begin van de wedstrijd. SV Colmschate ’33 had moeite met de bewegende spelers van Warnsveld. En dit zorgde ook voor de eerste grote kans van de wedstrijd. Het was de diepgaande Olivier Smit die de bal teruglegde op spits Bart Spijkers en de lijkt vanaf een meter of 8 de 0-1 binnen te kunnen schieten, ware het niet dat Yoel Finke met een fantastische reflex de openingstreffer voor de gasten voorkomt.

Na dit moment komt de thuisploeg zichtbaar beter in de wedstrijd. De eerste grote kans voor de thuisploeg wordt gecreerd door Dean ter Stege. In het zestienmeter gebied zet hij 2 verdedigers van Warnsveldse Boys te kijk en lijkt de bal op een presenteerblaadje neer te leggen voor Jard Kamperman Leferink. Helaas voor de thuisploeg was het dit keer doelman Erik Wijnbergen die met een katachtige reflex de 1-0 voorkomt, en de bal over de achterlijn tikt.

Gedurende de 1e helft ontpopt zich een erg interessant duel. Waar SV Colmschate tegen ABS nog erg veel moeite had met hoog druk, legde de geel-zwarten veel energie om los te komen zonder de bal, en dit was niet zonder resultaat.Want na 21 minuten spelen is het Rik Traanman die een vrije trap snel neemt, en Jaroah Sneller  vindt. Jaroah Sneller rukt op met veel snelheid, vindt de snelle Hidde Hekkert en het is Hekkert die de bal hard in de lange hoek schiet: 1-0!
De volgende kans komt wéér op naam van Hidde Hekkert. Het is Rik Traanman die Hidde Hekkert bediend, maar alleen op Wijnbergen schiet hij de bal op de doelman.

Daarna valt dan toch de, op dat moment verdiende, 2-0. Het is uitblinker Michel Versluis die de bal onderschept, en een razendsnelle combinatie over 3 schijven zorgt ervoor dat Jard Kamperman Leferink alleen op de doelman af kan. Jard Kamperman Leferink blijft erg rustig en schiet de 2-0 binnen! Een ongekende luxe voor de thuisploeg, maar zeker niet onverdiend!
Een tik voor de thuisploeg is dat Warnsveldse Boys vrijwel direct wat terug doet. 3 minuten na de goal is het Jarvin de Haan die Bart Spijkers oog in oog zet met doelman Finke, en die weet deze keer wel het net te vinden: 2-1.
Na 47 minuten besluit scheidsrechter Arnoldus een einde te maken aan de zeer enerverende 1e helft.

Direct vanaf het fluitsignaal vervolgt de wedstrijd zich zoals de eerste helft eindigde. De wedstrijd gaat over en weer, en de eerste grote kans is te noteren op naam van Warnsveldse Boys. Het is Jarvin de Haan die de vrijstaande Olivier Smit maar het is Yoel Finke die opnieuw een goede redding in huis heeft. Een goede redding op een belangrijk moment!

Vrijwel daarna lijkt de thuisploeg de wedstrijd in het slot te gooien. Het is Noah Patty die een breedtebal onderschept in de achterhoede van Warnsveldse Boys en alleen op doelman Wijnbergen af kan. Hij schuift de bal tussen de benen door van Wijnbergen en brengt het verschil weer naar 2 doelpunten: 3-1.

Daarna gaat het heel erg snel. Het is de goed ingevallen Kevin Manenschijn die aan de aandacht van de verdedigers van Warnsveld ontsnapt, een verdediger én doelman Wijnbergen uitkapt en de bal opzij legt. Het is Hidde Hekkert die zijn tweede van de middag maakt: 4-1. Hidde Hekkert heeft op het juiste moment de smaak te pakken, met 4 goals in 2 wedstrijden!

De 5-1 volgt enkele minuten later, én dat is een geweldig moment voor de 16-jarige invaller Merijn Koot. Het is Hidde Hekkert die een goede actie maakt en hij vindt de meegelopen Merijn Koot. Hij schiet hard raak in het dak van het doel: 5-1!
In de 77e minuut is het Michel Versluis die het veld verlaat. Meteen daarna wordt duidelijk dat hij een groot onderdeel was van de goede organisatie van SV Colmschate ’33. Eerst is het Jarvin de Haan die laat zien dat hij erg goed kan voetballen, en de 5-2 binnen schiet.In de 84e minuut dreigt de spanning even terug te komen in de wedstrijd. Na een erg goede combinatie tussen Jarvin de Haan en Bart Spijkers wordt Leon Knuttel vrijgespeeld. Hij schiet de bal hard in de hoek: 5-3. SV Colmschate ’33 lijkt even de organisatie kwijt, want het is Warnsveldse Boys dat met erg goed voetbal 2 erg goede goals maakt.

Tóch is het slotakkoord voor SV Colmschate ’33. Het is opnieuw Merijn Koot die opstoomt, en hij ziet de bal via zijn voet voor de voeten belanden van Jard Kamperman Leferink. Laatstgenoemde schiet de bal hoog en hard in de goal en ook hij maakt zijn 2e van de middag: 6-3!

Een erg knappe overwinning!

Aanstaande donderdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan mag SV Colmschate ’33 op bezoek bij de nummer 2 Robur et Velocitas.20.00: Robur et Velocitas – SV Colmschate ’33