Op een zonovergoten sportpark de Laene trakteerde het eerste elftal de toeschouwers met een ruime overwinning op MASV uit Arnhem. De 6-1 overwinning was niet geflatteerd. Voorwaarts klom met de zege van de 8ste naar de 5de plaats op de ranglijst.

Marcus van Geelen schoot zijn 20ste (!) doelpunt binnen in deze competitie. Daarmee is hij voorlopig ruim topscorer van de eerste klasse D. Zijn twintig doelpunten zijn onderdeel van een hele hoge teamproductie dit seizoen. Voorwaarts heeft veel aanvallende kwaliteiten en Marcus is vaak het slotstuk. Hij weet echter ook te creëren en laat hierdoor ook anderen scoren. Zo ook vandaag met twee assists. Marcus was niet heel tevreden over zijn optreden: ‘ik liet voor rust de kansen op een hogere score liggen’. Zijn cijfers spreken echter voor zich.

MASV heeft een technisch prima elftal en kan het Voorwaarts ook heel moeilijk maken, maar heeft moeite om in deze fase van de competitie de nodige discipline aan de dag te leggen. Voorwaarts kwam binnen een kwartier aan de goede kant van de score. Uit een voorzet van Luuk Grieving kon Ivo Spanjers bij de eerste paal de bal technisch knap afronden, 1-0. Even later schoot Nick Linthorst een vrije trap vanaf 25 meter op schitterende wijze achter de doelman, 2-0. Daarna kreeg Voorwaarts via Marcus nog een uitgelezen kans voor het derde doelpunt. Hij stuitte op de keeper. In de 32steminuut is het Bruce Schotman (assist Marcus) die de derde van de middag binnenschiet. Bruce toont zijn tweebenigheid door met zijn linker de bal hoog in de touwen te schieten, 3-0. MASV zet het laatste kwartier voor rust nog flink aan. Het komt vlak voor rust op 3-1 en even later weet de rechtsbuiten van de Arnhemmers een opgelegde kans niet te verzilveren. Zijn intikker van vijf meter belandde op de voeten van keeper Michiel Selhorst.

Ruststand 3-1.

Direct na rust maakte Voorwaarts al snel het verschil. Marcus werd neergelegd in de 16 meter en Luuk Grieving verzilverde de strafschop. In de 56ste minuut een rode kaart van MASV. Daarmee was de wedstrijd wel beslist. De wedstrijd kabbelde voort, totdat in het laatste kwartier de JO19 spelers Cengizhan Genc en Kaan Aygun hun opwachting maakten en het vuurtje weer opstookten. Eerst liep Cengizhan, op een dieptepass van Kaan, aan de linkerkant de directe tegenstander er uit en legde de bal panklaar voor Marcus, 5-1. Even later was het Marcus die oog in oog met de keeper de bal aflegde op Cengizhan en de ijverige aanvaller kon de 6-1 binnenlopen. Marcus had na afloop oog voor zijn jonge ploeggenoten: Kaan Aygun en Cengizhan Genc maken de laatste weken al indruk. Mooi dat Cengizhan dit nu bekroonde met zijn eerste doelpunt voor Voorwaarts 1.

Voorwaarts heeft nu weer wat uitzicht op een serieuze rol in de 3de periode. Het moet dan echter volgende week bij koploper Rohda Raalte het verschil kunnen maken. Een flinke uitdaging. Ook Marcus ziet die uitdaging en hoopt niet alleen zijn productie nog wat op te vijzelen, maar ook met het elftal nog een rol van betekenis te spelen. En zo niet, dan op z’n minst zo hoog mogelijk te eindigen.

ViaClubcorrespondent SV Voorwaarts
Vorig artikelHard werkend ABS ongelukkig onderuit bij KCVO
Volgend artikelSV Colmschate boekt knappe overwinning in doelpuntenfestijn tegen Warnsveldse Boys