Na UD was RDC de volgende prooi van Helios. 12-1, het scorebord kan niet verder dan 10, dus ieder wist het even niet meer, was het nou 11 of 12?

Gezien de uitslag overklaste Helios RDC volledig, maar in de eerste helft zag het er de eerste 20 minuten niet naar uit dat de uitslag zo hoog zou worden. Helios startte sterk, kreeg enkele kansen om de score te openen en was het Bruinsma die in de 7e minuut door de verdediging brak en Djeremy Waslander in positie bracht om te scoren 1-0. 5 minuten later was het weer raak, Beekman, die deze dag goed op dreef was, werd door Bruinsma mooi bediend en scoorde de 2-0.

In de 17e minuut brak RDC op links door, Yde Klopman wist de spits van RDC te bereiken die fraai intikte. 2-1. In de 22ste minuut was het Zandvliet die, na een mooie combinatie met Djeremy Waslander, hard inschoot. Deze bal werd door de keeper verkeerd ingeschat en zo werd het 3-1. RDC bleef de aanval zoeken maar in de 41ste minuut was het Jarmo van ‘t Hof die de bal terugkaatste naar Djeremy Zandvliet die mooi afwerkte 4-1.

In de rust werd er al geroepen naar Van ‘t Hof: ‘zoooo, niet gescoord?’. Jarmo gaf aan, mijn tijd komt nog wel. De tweede helft was nog geen minuut oud en weer was het Beekman die de bal mooi terug legde richting Van ‘t Hof die fraai inschoot 5-1. In de 54ste minuut stuurde de losgekomen Bruinsma Beekman weer weg op rechts en hij legde de bal terug naar Djeremy Waslander die strak inschoot. 6-1.

In de 72ste minuut was het eerst Glenn Alberts de 7-1 en 8-1 op het scorebord bracht. Daarna ging het snel, eerst bracht trainer Harry Decheiver enkele jeugdspelers in en scoorde Jarmo vanuit een penalty de 9-1, Gallanggadjir de 10-1 en jeugdspeler Sem Thomassen met fraaie schoten de 11 en 12-1. Helios doet wat het moet doen om verder te komen, winnen, en dat met fraai en verzorgd voetbal.

Dinsdag OBW uit en zaterdag Gorssel thuis.

ViaClubcorrespondent SV Helios
Vorig artikelSV Colmschate boekt knappe overwinning in doelpuntenfestijn tegen Warnsveldse Boys