Colmschate is er niet in geslaagd te stunten tegen koploper SV Epe. Na een goed eerste kwartier waren de geelzwarten uiteindelijk kansloos tegen de koploper. Vooraf deze wedstrijd behield Colmschate’33 vaak de punten thuis tegen Epe.

Epe, niet voor niets koploper van deze klasse, begon wat twijfelend aan de wedstrijd. Het was Colmschate dat in de beginfase sterk opende, het leverde drie hoekschoppen op, helaas zonder het nodige gevaar. Ondanks dat Colmschate sterk opende, kreeg SV Epe de beste kansen. Vanuit een mooie aanval schoot de aanvaller de bal in het zijnet en hier had sv Epe wellicht al op voorsprong moeten komen. Uiteindelijk kwam Epe in de 10e minuut op voorsprong, maar lang duurde de voorsprong niet. Spits van ’t Hof versierde op sluwe wijze een vrije trap en schoot deze zelf onberispelijk in de kruising; 1-1 in de 15e minuut.

Colmschate drukte door na de gelijkmaker, maar echt grote kansen kreeg het niet. Vanaf minuut 30 kreeg Epe het voetballend steeds beter op de rit. Dit resulteerde in de 1-2, vanuit een corner viel de bal voor de spits van Epe, die vanuit een scrimmage het laatste zetje gaf. Vijf minuten later was het weer raak voor Epe dat vanuit de omschakeling razendsnel eruit kwam. Door een mooie pas naar de rechterkant kon de rechtsbuiten simpel inschieten en liet het doelman Bos kansloos. 1-3 Was ook trouwens de ruststand.

In de tweede helft kwam Colmschate goed uit de startblokken en probeerden ze de duels te winnen, vooral op strijd. Het eerste kwartier van de tweede helft drongen de geelhemden aan, helaas zonder echt grote kansen. Epe zette daar ook niet veel tegenover. Vanaf minuut 60 kreeg Epe weer grip op de wedstrijd: ze voetbalden zich nadrukkelijk onder de druk uit van Colmschate’33. Dit resulteerde er in dat Colmschate kinderlijk eenvoudig vanaf minuut 76 tot aan minuut 84 drie goals tegen kreeg. Uiteindelijk bleef de schade beperkt tot 1-6.

Voetballend terecht een nederlaag, alleen hoe de laatste drie goals tot stand kwamen is reden voor een goede nabespreking. De komende weken speelt Colmschate tegen de concurrenten onderin en moeten er punten gepakt worden. Te beginnen a.s. zondag tegen Diepenveen.

Doelpuntenmaker: Jarmo van ‘t Hof