Voor IJsselstreek en Sallandia stond zondagmiddag de topper op het programma in 5F. De wedstrijd op het sportpark Keizerslanden bleek in alles een heuse stadsderby met veel publiek en vuurwerk voorafgaand. Sallandia kon bij winst de 1ste periodetitel bemachtigen.

IJsselstreek begon wat voorzichtig aan de kraker. In de eerste tien minuten leek de ploeg zoekend naar het systeem van Sallandia. De Zandweerdclub kreeg dan ook de eerste mogelijkheid via Rody Hoogelander, maar de middenvelder kon de bal niet achter de doelman van IJsselstreek werken. Na deze fase nam IJsselstreek voetballend het heft in handen en had het de wedstrijd onder controle.

Na een klein half uur spelen brak Adem Kocak met een bekeken vrije trap de ban (1-0). Sallandia, dat enkel de lange bal hanteert op de twee goede spitsen, kwam in de fase nauwelijks van haar eigen helft. IJsselstreek had haar defensieve organisatie goed op orde onder leiding van de zeer goed spelende Moreno Belt.

Kort voor rust kreeg IJsselstreek nog een aantal kleine mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar tot een doelpunt kwam het voor de rust niet meer waardoor beide ploegen de kleedkamer opzochten met een 1-0 tussenstand in het voordeel van de Tricolores.

Na de thee veranderde Sallandia een aantal posities op het veld en bij IJsselstreek was Wesley de Witte al in het veld gekomen voor de geblesseerde DC Mekking. IJsselstreek had ook nu weer het betere van het spel, maar moest blijven letten op de lange bal van de Sallandianen.

IJsselstreek wist in de 55ste minuut de score te verdubbelen. Een goede pass door de as belandde voor de voeten van Jeffrey Heijnekamp die koeltjes bleef en de bal achter de doelman van Sallandia wist te schuiven (2-0). Vanaf dit moment kreeg je het gevoel dat IJsselstreek de wedstrijd hiermee leek te beslissen, maar toch kwam Sallandia terug in de wedstrijd. Maurice van der Stam reageerde alert op een scrimmage en wipte de bal in het lege doel (2-1).

Sallandia ging na de aansluitingstreffer wat meer vooruit spelen en dit resulteerde meteen in meer ruimte voor de Tricolores. Wesley de Witte, die na lang blessureleed weer defintief terug is, maakte een mooie rush langs de zijkant van het veld en legde de bal op een presenteerblaadje klaar voor Adem Kocak die wel raad wist met dit buitenkansje en zijn 5de doelpunt op rij wist te maken. (3-1)

Sallandia bleef ook knokken voor een resultaat en weigerde de handdoek te gooien. Rick Wolvenne maakte een mooie goal en bracht de spanning weer terug in de wedstrijd (3-2). Vanaf dit moment gingen alle remmen los bij Sallandia dat met man en macht op zoek ging naar de gelijkmaker. Echter maakte IJsselstreek weer prima gebruik van de geboden ruimte en leek het via Mitchel Kiffen de wedstrijd nu definitief te beslissen. De aanvaller toonde zijn handelsmerk maar weer eens door in het strafschopgebied twee Sallandianen uit te kappen en beheerst raak te schieten (4-2)

In de uiterste slotfase kwam Sallandia middels een droge knal van Marco van Meeteren nog terug tot 4-3, maar veel tijd was er niet meer waardoor IJsselstreek over de gehele wedstrijd gezien een verdiende overwinning wist te behalen.

Komend weekeinde speelt de ploeg van Mitchel de Groot wederom een stadsderby als Go Ahead op bezoek komt.