Vandaag spelen we de uitwedstrijd tegen Spc. Brummen, de nummer 8 van de ranglijst. Ik ben op voorhand benieuwd naar deze wedstrijd. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat uitwedstrijden tegen Spc. Brummen vaak lastige zijn. Wedstrijden met veel beleving binnen maar ook zeker buiten het veld komen in mijn herinneringen naar boven.

De 1e helft is amper begonnen of we staan op een 1-0 achterstand. Een persoonlijk fout van Tom wordt genadeloos afgestraft. Gelukkig is er nog veel tijd over om de achterstand ongedaan te maken. Zoals verwacht speelt Spc. Brummen met “het hart”. Stevige duels worden er uitgevochten. De overigens goed leidende scheidsrechter liet behoorlijk wat toe, wat niet bepaald in ons voordeel was.

Na een kwartier zie je dat wij toch wat makkelijker voetballen. Het positiespel is beter verzorgd en Spc. Brummen compenseert dit door hard te werken. Los van dit alles kun je zien dat we het erg moeilijk hebben met de omstandigheden… slecht veld, pittige duels, maar ook zeker het maken van vele foute keuzes vond ik opvallend. Zo werd er bijvoorbeeld wel heel vaak gekozen voor het “balletje achteruit”. Na een half uur kreeg Spc. Brummen nog een enorme kans. Daar tegenover staat eigenlijk geen kans van onze mannen. Rust 1 – 0.

De 2e helft begint hoopvol: uit een hoekschop van Bram schiet Nick O. net over. De “toon” is gezet. Onze mannen domineren de wedstrijd. Vele aanvallen volgen elkaar op zonder dat dit direct leidt tot grote kansen. Spc. Brummen loert op omschakelmomenten. De spanning neemt toe.

Wat opvalt is dat de trainer, begeleiding en reservespelers op de bank van Spc. Brummen nu wel heel erg verbaal worden. Normaliter houd ik me niet bezig met dit soort randzaken, maar het geschreeuw en continue ageren tegen alles wat géén geel/blauw tenue aan had, was echt beschamend om te zien én te horen. Echt heel vervelend. Onze mannen gingen er geweldig goed mee om. De vele provocaties werden volkomen genegeerd en dat is een groot compliment en zegt iets over de mentale weerbaarheid. Echt goed!

In de slotfase werd het “pompen of verzuipen”. De bal werd veelvuldig voor de goal van Spc. Brummen gegooid hetgeen leidde tot enkele hachelijke situaties. Soms heb je dat de bal er maar niet in wil. Vandaag was z’n dag. Onze mannen hebben gestreden, bij vlagen ook prima veldspel laten zien. Zich niet laten meeslepen in de emotie van de wedstrijd maar het lukte niet en dat is jammer. Maar dat kan natuurlijk een keer gebeuren.

Nu overheerst de teleurstelling van deze onnodige nederlaag. Maar de manier waarop Spc. Overwetering zich vandaag gepresenteerd heeft, is er één op trots op te zijn. Op naar volgende week.

Mannen van de wedstrijd: Bram de Haas en Oskar Kappert