Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen Beekbergen op het programma. Overwetering heeft te maken met een aantal geblesseerde spelers (o.a. Stefan Hekman, Nick Oosterwijk, Remon Elshof en Koen Hulsman), maar trainer Sander Poll heeft toch weer een goed representatief elftal weten op te stellen.

In de eerste fase van de wedstrijd is het over en weer wat af tasten. Echt gevaarlijk wordt het nog niet voor beide doelen. Toch is het Overwetering dat de eerste mogelijkheid weet te creëren. Het is een corner vanaf rechts, echter de keeper staat op de goede plek en de kans wordt niet benut. Even daarna is het Dick Willemsen die een schot geblokt ziet worden door de verdediging van Beekbergen. Ook Nick Logtenberg vindt niet de juiste richting voor zijn schot en ziet de keeper van Beekbergen zijn schot pareren.

De harde wind staat de eerste helft van de wedstrijd recht in de rug van Overwetering. Dit heeft invloed op de nauwkeurigheid van de passes en deze komen dan ook lang niet altijd goed aan. Overwetering krijgt zeker een aantal mogelijkheden. Echter de nauwkeurigheid ontbreekt en daarom wordt er nog steeds niet gescoord. Beekbergen weet er ook niet veel tegen over te stellen en bij een spaarzame mogelijkheid staan de verdediging en de keeper van Overwetering op de goede plek.

Dit beeld blijft zich handhaven gedurende de hele eerste helft. Beekbergen wordt niet echt gevaarlijk maar Overwetering heeft het vizier niet op scherp staan en weet de (spaarzame) kansen niet te benutten. Met een 0 – 0 stand gaan we aan de koffie.

Overwetering begint met een ongewijzigde ploeg aan de tweede helft. Het beeld van de eerste helft zet zich voort. Geen hoogstaand voetbal. Beekbergen is onmachtig en Overwetering weet het veldoverwicht niet in een voorsprong tot uiting te brengen.

En dan uit het niets is het een paar minuten na rust dat de scheidrechter Beekbergen een strafschop toekent. Een verdediger van Overwetering zou een speler van Beekbergen vast hebben gehouden in het zestienmetergebied. De strafschop wordt benut en tegen de verhouding in staat het 0 – 1. Maar er is nog tijd genoeg om de achterstand ongedaan te maken.

De hele tweede helft domineert Overwetering de wedstrijd. Beekbergen zakt helemaal terug. Overwetering krijgt de kansen, maar tot scoren komt het niet. Mark Koudijs komt Mike Jansen vervangen. Er worden wat omzettingen gedaan in de veldposities. Querijn Roelofsma komt Nick Logtenberg vervangen maar tot het gewenste resultaat leidt het allemaal niet.

Overwetering blijft aandringen maar de kansen blijven onbenut. Met een onbevredigend gevoel weten we de achterstand niet ongedaan te maken. Ongelukkig wordt verloren met 0 – 1. Volgende week op naar eerherstel in de uitwedstijd tegen ABS in Bathmen.