SV Epse moest vandaag op bezoek bij VV Emst. Op voorhand geen gemakkelijke wedstrijd. Koplopers DAVO en CCW verspeelden punten in Emst en in de eerdere confrontatie in Epse werd 3-3 gespeeld. Rida Ammi speelde echter fenomenaal en besliste het duel al binnen een half uur.

SV Epse startte fel, won de duels en wist met regelmaat de ruimte achter de defensie van Emst te vinden. Na 5 minuten onderschepte Silas Muiderman de bal op het middenveld. Met een strakke pass door het hart van de defensie gaf hij Ammi een vrije doorloop. De eerste inzet van Ammi werd nog gekeerd door doelman Dylan van der Beek. De rebound kon Ammi eenvoudig het lege doel inschuiven. Almir Fizovic miste niet veel later een enorme kans op 0-2. De handige aanvaller speelde zichzelf knap vrij in de zestienmeter, maar zag zijn inzet gekeerd.

In de 18e minuut een actie van Fizovic op de rechterflank. Ammi sprintte naar de eerste paal waar Fizovic hem perfect aanspeelde. Kassa! 0-2. Het hoogtepunt van de wedstrijd was in de 30e minuut. Ammi passeerde zijn man op de linkerflank, trok naar binnen en passeerde de doelman met een geplaatst schot in de verre hoek.

Het was in deze fase wachten op meer Epser treffers. Silas Muiderman dacht de 0-4 te maken, maar werd onterecht voor buitenspel teruggefloten. Vlak voor rust was het weer Ammi met een geweldig moment. Zijn eerste actie mislukte, Ammi vocht zich direct terug in het duel, poort zijn tegenstander, passeert de tweede horde en wordt neergehaald op de rand van de zestienmeter door verdediger nummer 3. De toegekende vrije trap leverde geen doelpunt op, maar de actie van Ammi was veelzeggend voor de strijdlust welke Epse vandaag op de mat legde.

In de rust wordt gehamerd om bij de les te blijven. SV Epse zakt iets in en houdt de ruimtes goed klein. Emst komt niet aan voetballen toe en probeert met lange ballen de spits te bereiken. Die ligt echter aan de ketting bij Joost de Haan, die heer en meester is. Emst krijgt in het begin van de tweede helft een aantal corners op rij maar tot grote kansen komt het nooit.

EĂ©nmaal hoeft Epse doelman Bryan Eijsvogel maar echt handelend op te treden. Een schot in de korte hoek wordt prima gekeerd. Naarmate de tweede helft vordert legt Emst zich neer bij de nederlaag en is er van een echte wedstrijd geen sprake meer. Mike Kaspers krijg nog een kans op de 0-4 maar zijn inzet gaat langs het doel van Emst.

Een welkome en zeer verdiende overwinning voor Epse dat komende week Go Ahead op bezoek krijgt. Aanvang 14:00 uur.