Sallandia won afgelopen zondag met 7-0 van Wissel. Nayaro Wittenberg scoorde voor de huidige koploper van de vijfde klasse maar liefst vier doelpunten. Hij is deze week de Speler van de Week.

De overwinning was erg belangrijk voor Sallandia in de titelrace. “Als je niet wint, geef je toch het voordeel in de titelrace aan de nummer 2. Dat hebben we nu voorkomen,” vertelt Nayaro. Sallandia won met overtuigende cijfers van Wissel. “In het begin was het wel een beetje zoeken en de 1-0 kwam als geroepen. Daarna was het afwachten hoe Wissel na de rust uit de kleedkamer zou komen. Ik denk dat het 30 seconden duurde in de tweede helft en toen scoorden wij alweer. Daarna was het niet meer moeilijk en scoorden we aan de lopende band,” aldus de linksbuiten.

Eerste hattrick
Nayaro wist vier keer te scoren. “Het was mijn eerste hattrick voor het eerste van Sallandia, dus ik ben er heel blij mee. Het is fijn om belangrijk te zijn voor het team.” Normaal speelt Nayaro zijn wedstrijden bij Sallandia onder 19, maar mag af en toe meedoen bij het eerste. Kijkend naar volgend jaar weet hij nog niet wat hij gaat doen. “Ik hoef nog niet echt te beslissen of ik bij onder 19 blijf of dat ik naar het eerste ga. Ik kan altijd als ik bij onder 19 blijf spelen ook gewoon meedoen met het eerste af en toe. Dus ik ga het wel zien.”

Zondag kampioen
Sallandia staat, met twee wedstrijden meer gespeeld, zeven punten boven de nummer twee. Aankomende zondag kunnen ze in hun laatste wedstrijd van het seizoen kampioen worden. Uitgerekend de nummer twee Voorst komt dan op bezoek. “Het is al een tijdje geleden sinds Sallandia kampioen is geworden en het zou dit seizoen hartstikke verdiend zijn. Ik denk dat wij wel in het voordeel zijn aangezien wij op kunstgras spelen en Voorst dat niet gewend is, maar het wordt geen makkelijke wedstrijd. Ik hoop op een overwinning en het kampioenschap” vertelt Nayaro.

Zelf is Nayaro er zondag ook bij. “Ik weet nog niet of ik ook echt mag spelen, want ik ben natuurlijk nog maar een speler van onder 19. Als we kampioen worden ben ik er wel bij om het feestje mee te vieren.”

Vorig artikelDe rood-gele column van Robert Heukels – week 20
Volgend artikelSallandia beleeft prachtige voetbalzondag in Wissel
Arend Koldenhof werd 21 jaar geleden geboren in Deventer. Op dit moment volgt hij de opleiding Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Naast zijn opleiding is hij vrijwilliger bij Salland1 en Deventer Voetbal.