Voorwaarts heeft een punt overgehouden aan de derby met WSV Apeldoorn, 1-1. De wedstrijd stond bol van hectische situaties voor beide doelen.

Het eerste elftal krijgt langzamerhand vorm. Met Daan Verheul, Paul Eijkelenkamp en Pim Wolbers stonden drie nieuwkomers uit de opleiding aan de aftrap. Met Morris Broekhof, Luca Jansen, Justus van Gijtenbeek en Thijs Ploeg kwamen er na de rust nog eens een viertal ‘rookies’ binnen het lijnen. Het zegt alles over de metamorfose die het elftal heeft moeten doormaken. Het is dan ook knap te noemen dat dit elftal na drie wedstrijden het eerste punt al binnen heeft.

De wedstrijd was open. Het eerste kwartier was WSV bovenliggend, er was dreiging, maar een kopbal in handen van keeper Patrick ter Mate was het enige wapenfeit. Daarna kwam de wedstrijd meer in evenwicht. In de 28ste minuut legde Bruce Schotman op 16 meter de bal af op Marcus van Geelen. Zijn volley ging hard naast.

De luchtmacht van WSV was daarna aan zet. Een kopbal uit een corner bij de tweede paal ging net naast. Drie minuten later moest rechtervleugelverdediger Paul Eijkelenkamp de bal van de lijn halen. Daarna was het Voorwaarts dat kansen afdwong. Eerst was het een schot van Paul dat door een speler van WSV in het strafschopgebied met de handen werd geblokkeerd. De scheidsrechter had het als enige niet gezien. Even later een schot van Marcus van Geelen op de vuisten van de keeper en nog een mogelijkheid voor Nick Linthorst vanuit een moeilijke hoek.

Ruststand 0-0.

Na rust lag het initiatief bij WSV. Dat leidde nog niet tot grote kansen. Die kwam er wel in de 53ste minuut voor Cengizhan Genc. De snelle buitenspeler liet zijn directe tegenstander de hielen zien. De voorzet was echter het midden tussen een schot en voorzet. Marcus kon hierdoor net niet voor open doel binnenglijden. Even daarna had WSV een bal voor het inleggen, maar de aanvaller treuzelde te lang. Dat de bal uiteindelijk toch voor WSV in het doel viel kwam door een blessure van Paul, waardoor Voorwaarts even met tien spelers stond. WSV profiteerde, 0-1.

Voorwaarts liep daarna uit de organisatie en mocht van geluk spreken dat WSV niet definitief de trekker overhaalde. Hierdoor kon Voorwaarts in de eindfase toch nog de achterstand repareren. Eerst had Cengizhan nog een grote schietkans die werd geblokt door een verdediger. In de 87ste minuut kreeg Morris Broekhof de kans vanaf 16 meter uit te halen. Het schot smoorde en kreeg een vreemde curve. De bal kwam voor de voeten van Bruce. Diens omhaal kwam op het hoofd van Marcus van Geelen, die bij de eerste paal de 1-1 binnen knikte.

Nu lag de wedstrijd helemaal open. Voorwaarts had tot twee keer de overwinning op de schoen. Eerst was het Thijs Ploeg die zich prachtig vrijspeelde en met zijn rechter uithaalde op de vuisten van de keeper. Daarna kreeg Voorwaarts nog een uitgelezen kans. Bruce stond oog in oog met de keeper, maar dacht aan buitenspel. Zijn achteloze inzet belandde tegen de paal. Dat was voor WSV de kans nog een keer uit te breken. De miraculeuze redding van Patrick ter Mate op de doellijn deed de wedstrijd uiteindelijk recht.

De toeschouwers die in groten getale waren opgekomen bleven nog even vol ongeloof napraten. De sportieve wedstrijd had geen winnaar, maar wel spektakel geboden.