ABS heeft de uitwedstrijd tegen nummer 3 verloren. De sportieve strijd tussen beide ploegen werd sterk beïnvloed door de onmachtige scheidsrechter Broekhuis. Het was aan beide teams te danken dat de wedstrijd niet ontspoorde, al plukte met name ABS de zure vruchten.

ABS begin goed aan de wedstrijd. Er werd druk op de verdediging van de thuisclub gelegd en het was Yannick Duteweert die hiervan profiteerde en de terechte voorsprong opleverde (0-1). Direct daarna kreeg Youri Meijer de kans op 0-2, maar zijn inzet belandde over het doel van KCVO. Kort voor rust kreeg Stef Willemsen vanuit het niets de rode kaart van de warrige scheidsrechter. Achteraf het breekpunt in de wedstrijd, waarin ABS verdiend met een voorsprong de rust in ging.

Na rust kwam KCVO al in de 57de minuut gelijk door een doelpunt van Edwin Stegeman (1-1). ABS knokte voor elke meter en wist ondanks de man minder nog een aantal gevaarlijke situaties te forceren. In de 75ste minuut was het toch Melvin Balk, die uit vermeend buitenspelpositie, eenvoudig met het hoofd wist te scoren (2-1). ABS probeerde nog een slotoffensief te ontwikkelen, maar ontbrak de kracht de gelijkmaker te forceren.

Een ongelukkige nederlaag voor een keihard werkend ABS dat tot de rode kaart de wedstrijd onder controle had. Donderdagavond wacht al een nieuwe uitdaging wanneer AZC, de overtuigende koploper, op bezoek komt in Bathmen.