Sallandia begon de wedstrijd goed en kreeg direct in de eerste minuten mooie kansen welke helaas niet verzilverd werden. Dan slaat het noodlot toe voor onze linksback Wessel: hij moet het veld verlaten met een hamstringblessure. Een groot verlies aangezien Epse snelle aanvallers heeft.

Nog geen 12 minuten later moet ook onze snelle rechtsback opgeven met een liesblessure. Nog geen man overboord, echter staan we nu met 4 jonge spelers van 15 jaar oud op het veld. De kansen gaan over en weer. Sallandia geeft echter de wedstrijd in 10 minuten tijd volledig weg door 3 doelpunten veroorzaakt door individuele fouten.

Sallandia krijgt nog een penalty vlak voor de rust, maar deze wordt niet benut. Rick Wolvenne weet de pijn nog iets te verzachten door fraai in te koppen. Ruststand: 3-1 voor Epse.

In de theepauze moeten we helaas derde wissel toe passen: Tim Hekkert moet helaas het veld verlaten. Later wordt duidelijk met een gebroken neus. Na de pauze schiet Sallandia uit de startblokken door vanaf de aftrap via Marchello Bosman 3-2 te maken.

Sallandia gelooft er weer in en de wedstrijd gaat op en neer waar Epse de beste kansen krijgt maar niet echt gevaarlijk wordt. Tot grote opluchting van inval keeper Richard Hooglander. De Epse-keeper aan de overzijde verricht een geweldige redding door een kopbal van Rick Wolvenne uit de kruising te ranselen.

Een kwartier voor tijd wordt het 4-2 voor Epse en daarmee is de wedstrijd gespeeld. ‘Ik denk dat gezien de wedstrijd de meest gelukkige heeft gewonnen. Ook het erg slechte veld van Epse was niet in ons voordeel, maar daar hebben beide teams last van gehad.’ aldus trainer Lorenzo Bink.