Wat maakten de spelers van SV Twello op cruciale momenten een aantal grote fouten deze middag. Tweemaal de bal recht in de voeten van de tegenstander spelen en soms met te veel mensen voor de bal en de verdediging totaal vergetend.

Daar wist de thuisploeg wel raad mee en zo kwam heel gemakkelijk een 3-0 stand op het scorebord. Wel knap dat de ploeg nog tot 3-2 terugkwam. Maar je staat wel met lege handen na 90 minuten spelen.

Beide ploegen keken de eerste minuten de kat uit de boom. Na 9 minuten een slordigheidje bij het uitverdedigen van SV Twello en Joey Perauti raakte de buitenkant van de paal. Het spel speelde zich verder voornamelijk op het middenveld af zonder gevaarlijke momenten. In de 18de minuut de eerste vloeiende aanval van de gasten op links. Een mooie combinatie tussen Pim Elders en Ryan van der Burg bracht de bal bij Ciaran Forde. Alleen voor de keeper schiet hij tegen de goed uitkomende keeper Lars Metselaar aan.

De ploeg uit Twello kwam er steeds beter in totdat door een foute pass de spits van Be Quick zomaar vrij voor keeper Steven Koopmans verscheen. Deze raakte de spits onjuist aan. Terechte strafschop. Melvin Evers schoot rustig de bal onder in de hoek 1-0. Nu wilde de thuisploeg doordrukken. In deze periode was de ploeg uit Twello de weg even kwijt. Gelukkig wist Jan Stol veel te corrigeren. Maar schoten van Huseyin Cengiz, Mehmet Kisa en Norsi Guly gingen naast of keeper Steven Koopmans stond op de juiste plek.

Even dacht s v Twello op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt van Joris Maalderink werd afgekeurd. Pal voor de rust werd de bal zomaar in de voeten van een Be Quick speler geplaatst en deze stelde Norsi Guly in staat de 2-0 te scoren.

Ruststand 2-0 . Hand in eigen boezem steken.

Pal na de rust had Twello de kans om dichterbij te komen, maar van heel dichtbij weet keeper Lars Metselaar een schot van Joris Maalderink te blokken. Er ontstond meer ruimte voor de spitsen van Be Quick daar de gastheren bleven aanvallen. Nadat keeper Steven Koopmans Norsi Guly en Noel Lawson van scoren afhield, was het in de 68ste minuut wel raak. Volop in de aanval en dan de restverdediging vergeten. Na een prachtig uitgespeelde aanval scoorde Be Quick de 3-0.

Toch gaf SV Twello niet op. De sterk ingevallen Luc Nieuwenhuis ging zelfs mee naar voren. Een paar minuten later scoorde Tim Evers schitterend 3-1. Nu nog meer druk van Twello. Maarten Lutje Beerenbroek schiet in kansrijke positie net voorlangs en Job Bruntink zag zijn inzet knap gestopt door keeper Lars Metselaar.

Zo golfde het spel open neer. Volop mogelijkheden aan beide kanten. In de 89ste minuut een mooie voorzet van Maarten Lutje Beerenbroek en Job Bruntink maakte 3-2. De spelers van Twello bleven gaan, maar er vielen geen doelpunten meer.

Toch hebben we het idee dat er deze middag meer had ingezeten. Volgende week thuis om 14 uur tegen OVC uit Oosterbeek. Dan vanaf het begin er vol tegenaan om niet weer achter de feiten aan te lopen.