Nadat Gorssel de tweede periode heeft gepakt vorige week was het nu weer tijd om vol te focussen op plek 2. Dit weekend stond Emos in Enschede op het programma. Op papier een makkelijke wedstrijd, Emos staat immers laatste, maar er was zeker geen sprake van onderschatting.

Op een lastig bespeelbaar veld begon de wedstrijd wat onrustig. De spelers van Emos wisselde veel van posities voorin en durfde te voetballen, ondanks de hoge druk van Gorssel. De wedstrijd werd echter snel naar de hand van de bezoekers gezet. Gorssel was heer en meester en werd al snel zeer dreigend. In de 19e minuut was het dan ook raak. Een vrije trap die normaal voorgegeven zou worden, werd nu teruggelegd rond de 11 meter. Stijn Obdeijn stond op de goede plek om de bal laag binnen te schuiven in de lange hoek. 0-1.

Gorssel ging gelijk verder met hoog druk zetten en bleef gevaarlijk. Meerdere kansen ontstonden al op 0-2 en Emos had niks in te brengen. Gorssel stond zeer goed in de organisatie, achterin werd niks weggegeven. Er was geen vuiltje aan de lucht. In de 38e minuut viel eindelijk de 0-2, Henry den Boer schiet de bal hierlijk uit een vrije trap binnen. Een variant vond plaats door de bal breed te leggen in plaats van gelijk te schieten. Via de binnenkant van de paal valt de bal in het net. 0-2. Hierbij ook de ruststand.

De tweede helft ging Gorssel wederom verder met hoog druk zetten en de ploeg bleef voetballen. Emos had vandaag echt geen schijn van kans. De thuisspelende ploeg probeerde met de lange bal vooral kansen te creëren, voetballend lukte het namelijk niet er doorheen te komen. Ook de lange ballen hadden weinig effect.

Nadat Gorssel meerdere kansen creëerde was het in de 71e minuut weer raak. Henry den Boer mocht voor zijn tweede van de wedstrijden tekenen. Op het randje van buitenspel stond hij ineens één op één met de keeper en hij vaalde niet. De bal ging door de benen van de keeper en het was 0-3. De wedstrijd was gespeeld.

Gorssel hield alles tegen op één moment na. In de 84e minuut stond met een goeie steekbal de ingevallen spits van Emos ineens oog in oog met de keeper. De spits schoof de bal door de benen van de keeper. 1-3. Hiermee was de wedstrijd ook ten einde en kende Gorssel een eenvoudige middag in Enschede.

Met vertrouwen ontvangt Gorssel volgende week de nummer 2 uit Almelo. 23 maart, 14:30 op sportpark Gerstlo staat er een heerlijk affiche op het programma in de strijd om plek 2. Als Gorssel deze wedstrijd weet te winnen heeft het alles in eigen hand om de tweede plek naar zich toe te trekken.

’19 0-1 Stijn Obdeijn

’38 0-2 Henry den Boer

’71 0-3 Henry den Boer