FC RDC wint voor derde keer op rij na zwaarbevochten maar verdiende zege uit tegen Sportclub Eefde.

De intenties van beide ploegen werden meteen duidelijk. Eefde hield de ruimtes klein en knokte voor wat het waard was zolang mogelijk niks weg te geven. FC RDC ging goed van start en kreeg de overhand en de mogelijkheden in de eerste 30 minuten, maar behalve 2 echt grote kansen waren het speldenprikjes welke voortkwamen uit het veldoverwicht.

Zoals verwacht een fanatiek meelevend thuispubliek wat net als Eefde zelf de grens hier en daar opzocht en zolang er resultaat in het zicht blijft groeit het vertrouwen.

FC RDC deed 2 dingen uitstekend de tweede helft. De belangrijkste is dat we bleven voetballen, omdat we de overtuiging hadden dat de kansen en de goal op deze manier ging komen. Het andere pluspunt was dat de spelers van FC RDC zich als kerels door de wedstrijd vochten en bij tijd en wijlen ook zelf flink uitdeelden en op en over het randje gingen.

Al met al een enorm pluspunt en dat FC RDC ondanks een sterk eerste kwartier na rust van Eefde de touwtjes weer in handen nam resulteerde in een fantastische goal van Victor Evenblij. Opletten geblazen aangezien Eefde er nog een alles of niets offensief uit wilde persen! Dit offensief werd wederom uitstekend lamgelegd door goed verdedigen van FC RDC.

Jaydey Bongers gooide na goed doorkoppen van Roy Gerritsen het duel op slot met een prachtige lob.

Een mooi resultaat door een goede teamprestatie. Als het niet mooi kan, dan maar zakelijk.

Vorig artikelOnnodig verlies Go Ahead Eagles in Almelo
Volgend artikelFouten nekken SV Twello tegen Be Quick in Zutphen