SV Epse heeft gisteren wat geflatteerd met 4-1 verloren van VV Voorst. De wedstrijd was redelijk in evenwicht, maar Voorst was duidelijk scherper voor het doel.

Binnen 5 minuten kon Epse doelman Gijs Kamphuis de eerste bal uit het net halen. Voorster aanvaller Wijnand van Beek schoot over de uitkomende doelman na een situatie waarin Epse in het verdedigende centrum niet goed stond.

Voordat Epse op gelijke hoogte kwam, kreeg het in een korte tijd een aantal flinke kansen. Rida Ammi kopte eerst een vrije kopkans naast en diezelfde Ammi miste ook een vrije schietkans (net buiten de vijfmeter) midden voor het doel. Ook een doorkopbal van Almir Fizovic na een hoge voorzet trof even later geen doel.

In de 18e minuut was het eindelijk raak. Fizovic tikte een voorzet van de linkerflank bij de eerste paal binnen. De Epser voorsprong was van korte duur, want in de 20e minuut was de 2e kans van Voorst ook raak. Mark Lankhorst kopte een voorzet van de rechterflank hard en onhoudbaar binnen.

Het spel golfde op en neer waarbij een fel Voorst het iets beter voetballende Epse op afstand hield. Vlak voor rust was het weer de beweeglijke Van Beek die Voorst op 3-1 bracht.

In de tweede helft kwam Epse goed uit de startblokken, maar het miste de scherpte in de laatste fase van iedere aanval. Op de counter probeerde Voorst zo nu en dan te prikken, maar invaller Joost de Haan speelde achterin bij Epse een puike 2e helft waardoor Voorst de wedstrijd niet definitief kon beslissen.

De grootste kans op de aansluitingstreffer kwam op naam van een andere invaller. In de 80e minuut stoomde Mike Kaspers op aan de linkerflank. Hij bediende Djordy Altena bij de tweede paal op maat, maar Altena schoot echter hoog over. In de laatste seconden bracht Voorst nog een vierde treffer op het scorebord. Deze treffer was alleen voor de statistieken.

Het Epser spel vertoonde enig herstel na de zeperd van afgelopen week, maar de ploeg heeft gisteren verzuimd zichzelf te belonen. Een gelijkspel was zeker niet onverdiend geweest. Volgende week komt Terwolde naar Epse. Aanvang 14.00 uur.