Helios heeft zaterdag een mooie en belangrijke overwinning gehaald op Winterswijk. Doordat BlauwWit ’66 met 3-2 onderuit ging bij Harfsen, is de voorsprong nu 7 punten. Deze kan a.s. donderdag oplopen naar 10 als Helios de inhaalwedstrijd tegen de Koninklijke UD winnend afsluit.

Helios kwam zoals we gewend zijn fel uit de startblokken. In de eerste minuut was het bijna raak nadat Nick Beekman doorbrak op rechts en zijn voorzet net door Djeremy Waslander werd gemist. De jonge ploeg van Winterswijk deed de eerste 15 minuten leuk mee, groef zich niet in, wilde mee voetballen, creëerde ook een kans, maar de inzet ging ver naast.

In de 9e minuut was het bijna raak voor Helios: vanuit een corner schoot Fabian Put de bal tegen de paal. 5 Minuten later was het wel raak en hoe…. Via een mooie combinatie tussen Mike Gerritsen en Bastiaan Lieftink kwam de bal, ter hoogte van de hoek van het 16-metergebied, voor de voeten van Lieftink die verwoestend uithaalde en de keeper volledig kansloos liet. 1-0.

Twee minuten later kreeg Helios een vrije trap die door Jarmo van ‘t Hof werd ingeschoten (2-0). Helios ging fel door. Jarmo van ‘t Hof scoorde vanuit buitenspelpositie en kreeg een minuut later weer een kans nadat hij mooi wegdraaide bij de verdediger, maar de keeper blokkeerde zijn inzet nog net met de voet.

In de 32e minuut stormde Glenn Alberts het 16-metergebied binnen en in het passeren van de keeper werd hij nog net aangetikt. Penalty en deze werd weer strak ingeschoten door Jarmo van ‘t Hof. Helios kreeg nog enkele kansen voor rust, maar deze werden door de keeper mooi gepareerd. Rust 3-0.

Helios ging na rust weer fel van start, maar het was Winterswijk dat scoorde. Even een twijfelmoment tussen Joël de Jonge en Fabian Put en de spits van Winterwijk scoorde de 3-1. In de 69e minuut kwam Helios op 4-1. Een mooie voorzet van Nick Beekman werd door Jarmo van ‘t Hof bij de eerste paal mooi ingekopt.

Winterwijk gaf het op en kwam Helios nog via een eigen goal van een verdediger van Winterwijk op 5-1. Tevens de eindstand. Aanstaande donderdag de inhaalwedstrijd bij de Kon. UD. Aanvang 20.00 uur.