Deze middag was alles aanwezig wat er vorige week ontbrak. Motivatie, inzet, beleving, de wil om te winnen. Als deze er zijn kun je veel bereiken. Dat bleek ook deze middag weer. Compliment om zo deze wedstrijd te beginnen en te eindigen.

Al in de 1ste minuut verscheen Max Smaal voor keeper Joep Smulders. Deze wist een doelpunt te voorkomen. De periode daarna was de thuisploeg vaker aan de bal. Zij vonden elkaar heel gemakkelijk.  Keeper Steven Koopmans moest een paar keer handelend optreden en deed dat overtuigend. In de 10de minuut verscheen Mike Teeuw voor hem, maar deze schoot de bal in kansrijke positie op de paal.

De counter van de gasten mocht er zijn. Jan Stol gaf een subtiel passje aan Job Bruntink die heel knap 0-1 scoorde. Na een lange blessure wordt hij beter en beter. De thuisploeg was even van slag en dat leverde een paar mogelijkheden op voor s v Twello. Echt gevaarlijk werd het pas in de 30ste minuut. Max Smaal werd net buiten de 16 meter lijn onreglementair aangepakt. De vrije trap nam hij zelf hard maar kwam recht in de handen van de goed opgestelde Joep Smulders.

AVW probeerde wel de bakens te verzetten maar Jan Stol speelde heel sterk op het middenveld en wist menige aanval te onderbreken. Nadat Ryan van der Burg de kwaliteiten van keeper Joep Smulders had getest floot scheidsrechter D. Bos voor de rust. Ruststand 0-1 en dat was best verrassend te noemen.

Na de rust onmiddellijk twee keer een schietkans voor Damien Ax. Maar hij schoot te gehaast en hoog over. In de 54ste minuut de mooiste aanval van s v Twello. Vanuit de verdediging werd Job Bruntink aangespeeld. Hij speelde Max Smaal strak in. Deze schermde de bal goed af en legde deze klaar voor Tim Evers, die van buiten het strafschop gebied heel knap 0-2 scoorde.

Een kwartier lang was er geen vuiltje aan de lucht voor s v Twello. De verdediging met Masora Oraile, Stefan Hulsebos, Pascal Klein Velderman en Tristan Roeterd stond als een huis. Gaf geen krimp totdat onverwacht Stefan Hulsebos en keeper Steven Koopmans niet goed communiceerden en zij de bal zomaar in het doel zagen verdwijnen 1-2. Dit gaf de thuisploeg opeens vleugels. Zij vielen met man en macht aan maar kwamen niet tot scoren. In de 85ste minuut kreeg AVW een vrije trap te nemen. Roy Wittens wist de bal bijzonder knap over de muur en precies boven in de hoek te schieten.

Dit was een tegenvaller voor s v Twello. Ook zij bleven de aanval zoeken. Maarten Lutje Berenbroek schoot alleen staande voor keeper Joep Smulders tegen hem aan in plaats van er langs. De 90 minuten waren allang om maar scheidsrechter D. Bos wilde er nog geen eind aanmaken.  Steven Koopmans ranselde nog een bal uit zijn doel en Twello counterde razendsnel.  Nicky Eekhuis kreeg de bal aan de zijlijn en zag zijn schot boven in de kruising verdwijnen. Wat een prachtig doelpunt.

Afgelopen zou je denken want zoveel extra was er toch niet. Nee volgens scheidsrechter D. Bos nog niet. Maar eindelijk floot hij af en zo nam s v Twello de volle buit mee naar huis.

Volgende week weer een uitwedstrijd . Nu tegen ZZC’20 uit Zelhem. Aanvang 15.00 uur.