Met een geweldige serie na de winterstop, 22 punten uit 8 wedstrijden, kon de ploeg zondagmiddag de kroon op het werk zetten door thuis, onder mooie omstandigheden, met natuurlijk veel publiek en een mooie sfeeractie met blauw/zwarte rookpotten en vuurwerk, te winnen van tegenstander Emst.

Traditiegetrouw is Emst altijd een lastige tegenstander voor de ploeg en vanmiddag was dat niet anders, daarbij speelden de zenuwen zeker ook een grote rol bij de jonge ploeg van CCW. Voetballend was het zoals zo vaak, als er veel op het spel staat, zeker niet de beste wedstrijd, maar dat telde ook niet vandaag. Het resultaat was heilig vandaag.

Zoals de laatste weken eigenlijk alle wedstrijden, was CCW ook vandaag voetballend weer de betere partij, maar duurde het tot halverwege de eerste helft voordat niet geheel ongelukkig de ban gebroken werd. En dat is precies wat je nodig hebt tegen een ploeg als Emst. Het was Stan de Haan die met een hoge inzet de bal over alles en iedereen in het netje deed vallen, 1-0.

CCW ging gelijk op zoek naar meer, kreeg ook wel wat kansen, maar vond diverse keren de uitstekende doelman Dylan van Beek op hun pad. Tot vijf minuten voor de rust.. Koen ter Riele speelde uitstekend Bart Keurhorst in die met een uitstekende kaats Laurens van de Werff in stelling bracht en die de trekker over kon halen: een geweldige goede aanval en de 2-0. Dit was ook wel een juiste afspiegeling van het spelbeeld van voor rust.

Na de rust werd het spel onrustig en begon de spanning zichtbaar toe te nemen. Twee keer was CCW er nog weer dichtbij: eerst was het weer Dylan van Beek die een vrij trap van Bart Keurhorst uit zijn doel ranselde en later winnaar was op een inzet van de ingevallen Luuk de Haan. De spanning werd plotsklap nog groter toen Emst een kwartier voor tijd, bij eigenlijk de eerste echte aanval na rust, in de persoon van Rick van Mourik met een goed doelpunt voor de aansluitingstreffer zorgde.

Emst probeerde de druk nu nog iets meer op te voeren, ging nog opportunistischer voetballen, maar echt veel gevaar leverde dat niet op. Vijf minuten voor het einde zorgde de aanvoerder en topscoorder Bart Keurhorst ‘himself’ ervoor dat er een enorme ontlading uitbrak op de ‘Olde Leeuwenbarg’ door met de bal aan de voet vanaf de rechtervleugel naar binnen te snijden en vanaf hoek zestien in de korte hoek de doelman van Emst te verrassen: de bevrijdende 3-1!

Het verzet van Emst was hiermee ook gebroken en toen de uitstekend leidende scheidsrecht Genc uit Deventer na een paar minuten toegevoegde tijd voor het eindsignaal floot, kon het feestgedruis losbarsten. CCW’16 werd voor het eerst in hun nog korte bestaan als club KAMPIOEN. Een geweldige en volgens vele tegenstanders ook wel zeker verdiende prestatie.

Na alle plichtplegingen die na afloopt plaatsvonden, bleef het dan ook nog lang onrustig en barstte een geweldig feest los. Nu eerste twee weekjes vrij en dan nog twee wedstrijden tot het eind van de competitie. Eerst zondag 14 mei weer een thuiswedstrijd tegen Batavia’90 om vervolgens een week later wordt het seizoen afgesloten in Deventer tegen Go-Ahead, een ploeg die nog volop in de race is voor de laatste periode.