Direct in de tweede speelminuut scoorde Epse al de 1-0 echter dat bleek op basis van terecht buitenspel te zijn gebeurd dus dat feestje ging voor Epse even niet door. Wel was het een wake up call voor Terwolde.

In de 9e minuut rechte Terwolde de rug en ging de aanval via Sem Gerritsen alweer richting het doel van Epse, maar helaas liep deze aanval op niets uit. Ook in de 11e minuut was er veel gepingel van Milan Koers in de zestien van Epse waarbij na het schot van Milan de afvallende bal door Mitchell van Voorst net over het vijandige doel werd geschoten. Epse liet dat niet op zich zitten en bereikte via een cross pass van de linkerzijde helemaal naar de rechterzijde zomaar de spits van Epse die de 0-1 aan kon laten tekenen. Dat was niet zo heel best van de verdediging van Terwolde die het allemaal liet gebeuren.

Het duurde nog tot de 39e minuut voordat Terwolde kon scoren. Vanuit een halve voorzet van Sem Gerritsen werd de bal door de keeper van Epse uit het doel getikt waarna Jelmer Bellert vanuit de rebound de 1–1 kon laten noteren. In de 49e minuut van de 1e helft was er nog een super redding van onze keeper Bob Fabri die een schot op doel van Epse met een fraaie duik uit de hoek wist te werken. Kort daarna gingen beide teams met een ruststand van 1-1 naar de kleedkamers.

Direct na de thee en wel in de 48e minuut ging er alweer een schot van Terwolde vanaf de zijkant strak voor het doel van Epse langs. In de 54e minuut vanuit notabene een vrije trap wegens buitenspel van Epse kwam Sem alleen op de keeper van Epse af maar schoot de bal helaas over het doel het doel heen. Daaropvolgend was het Bart Beugels die nog maar net de vanuit een corner inswingende bal van Epse van de doellijn weg wist te koppen.

In de 62e minuut zag Sem weer eens kans om bij het doel van Epse in de buurt te komen, maar zijn bal kwam op het dak van het doel terecht. Vanuit de daaropvolgende verre uittrap van de keeper van Epse kwam de bal over alles en iedereen toch nog bij de spits van Epse terecht die zomaar kans zag om de 1-2 te scoren, dat was een behoorlijke domper voor Terwolde.

Het duurde tot aan de 78e minuut tot dat Terwolde vanaf de linkerzijde zo ongeveer halverwege de helft van de tegenstander een vrije trap mocht nemen die vervolgens door Jurriën Kamphuis fraai binnen werd gekopt wat de 2-2 zou betekenen. Echter ook dit doelpunt werd helaas wegens buitenspel afgekeurd. In onze ogen zeer onterecht maar ja wat doe je aan het weegschaal principe? Helemaal niets dus. En zo bleef de stand op 1-2 voor Epse staan.

Terwolde probeerde het daarna nog wel met alles wat het in zich had maar het mocht niet meer baten. Epse zag zelfs nog kans om in de 96e minuut wederom vanuit een verre uittrap van de keeper de 1-3 te maken waarmee de wedstrijd definitief in het slot viel. En dat was letterlijk en figuurlijk want de scheidsrechter floot daarna ook direct voor het einde van de wedstrijd wat uiteindelijk een flinke domper voor Terwolde betekende.

Komende zondag is er voor ons geen programma maar zondag 14 mei spelen wij onze laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Emst 1. Graag tot dan.