Sportclub Deventer zit momenteel in een mindere fase. De resultaten in de eerste en tweede periode waren prima, maar zijn in de afgelopen wedstrijden in een neerwaartse spiraal beland. Ondanks een prima wedstrijd bij HSC stond het na afloop met lege handen.

De wedstrijd is begonnen en beide clubs gaan ervoor. De eerste tegengoal ontstaat door een terugspeelbal naar keeper Lammertink: hij dacht met een stiftje de druk zettende spits uit te spelen, maar wat mislukte: 1-0 HSC. Een domper ondanks een groeiend veldoverwicht.

Sportclub weet hier vrij snel op te reageren. Door goed door te drukken krijgt Berends de bal en zoekt de achterlijn op en geeft een strakke voorzet op Roan Koekkoek die hij ongenadig strak binnenkopt (1-1). Het veldoverwicht blijft toenemen en kort na de 1-1 is het Vegelin die een voorzet buiten de 16 geeft op Özdemir. Hij schiet deze hard in de rechteronderhoek voor de 1-2.

In de tweede helft zet HSC flink aan en wordt Sportclub wat teruggedrongen zonder echte kansen weg te geven. Na deze tien minuten pakt Sportclub het veldoverwicht van de 1e helft weer op en is het wachten op de 1-3. Maar dan gaat er ook een voetbalwet in werking treden, want uit het niets weet HSC de gelijkmaker te maken, hetzij na een overduidelijke overtreding toen de scheidsrechter de andere kant op keek. De bal wordt via een bijna onmogelijk hoek in de bovenhoek binnen geschoten (2-2).

Na deze tik op de neus is Sportclub van slag, krijgt HSC vleugels en deelt het nóg een tik uit. Aanvallend wordt het nog geprobeerd te herstellen, maar dan blijken precisie, de keeper en een slecht veld een te grote sta-in-de-weg. De pijp is leeg en HSC weet counterend nog uit te lopen naar 5-2 in de slotfase. Daarmee weet Sportclub dat het zal eindigen op de 6e plaats.

Gezien het verloop van de competitie een teleurstellende plek ondanks een flinke spelprogressie. Zaterdag staat de derby tegen FC RDC op het programma wat altijd weer een mooie wedstrijd op zich is.