Vanmiddag op bezoek bij nummer 5 op de ranglijst en nog steeds met een flink aantal afwezige spelers. Het credo vooraf was dus niet verliezen en we houden het binnenhalen 1e periode in eigen hand, mede door het veel betere doelsaldo t.o.v. naaste belagers.

Van de thuisploeg werd toch wel meer werd verwacht dan achteraf bleek en daarbij speelde CCW ook nog eens beduidend minder dan de laatste weken. In het begin zag het er ook absoluut niet naar uit dat de score zo hoog op zou lopen, want CCW had duidelijk moeite om aan voetballen toe te komen en dat lag ook zeker bij Epse. Na 15 minuten kwam CCW toch op voorsprong, Bart Keurhorst wist dankbaar gebruik te maken van niet sterk verdedigen van Epse en schoot onberispelijk binnen, 0-1.

Epse probeerde het wel, maar zeker de achterhoede van CCW, met de uitblinkende Philip Frederiks aan het hoofd, gaf geen krimp. De kleine kansjes die Epse vanmiddag kreeg, kwamen hoofdzakelijk door de Wilpse Lamprou in de goal, die toch wel wat moeite had met spelhervattingen vanmiddag. Na een halfuur kwam CCW wel heel gelukkig op 0-2 doordat de doelman van Epse er wel heel erg slecht uitzag bij een afstandsschot van wederom Bart Keurhorst, 0-2. Nogmaals, voetballend was het zeker niet de beste wedstrijd vanmiddag, maar er werd wel enorm veel energie in het spel gestopt en dat maakte toch dat Epse daar geen vat meer op kreeg.

Vijf minuten voor de rust was het Ruben de Haan die zijn bewaker te snel af was en van dicht bij goed afrondde, 0-3. Dit was nog niet de ruststand, want het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Tijn de Haan die in de 44e minuut vanaf de rechterkant diverse spelers uitspeelde en schitterend in verre hoek binnenschoot, 0-4.

In de tweede helft werd het er voetballend zeker niet beter op, slordig zelfs, maar ook Epse kon hier niets tegenoverzetten en het werd CCW ook niet echt moeilijk meer gemaakt om de score nog verder uit te breiden. In de 64e was het Laurens van de Werff die bij de 2e paal een vrije schop van Stan de Haan ongehinderd binnen kon koppen, 0-5. Amper één minuut later viel ook de 0-6, door weer Bart Keurhorst nadat deze alle vrijheid kreeg.

Trainer Bart Vos nam hierna de mogelijkheid om toch de drie betere spelers vanmiddag naar de kant te halen en deze te vervangen door drie jongens uit de O23. Eén van deze jongens, Stijn Berend, bekroonde zijn invalbeurt door in de 74ste minuut op snelheid door de achterhoede van Epse te snijden en alleen voor de doelman niet zenuwachtig werd en koel de 0-7 binnen schoof. In de laatste minuut was er ook nog eens een ongelukkige eigen goal van Epse wat uiteindelijk de 0-8 einduitslag betekende.

Door deze uitslag en de uitslagen op de andere velden kan CCW volgende week in de thuiswedstrijd tegen Vilsteren bij minimaal een gelijkspel de 1e periode hoegenaamd niet meer ontgaan: met nog één wedstrijd te gaan voor 1e periode en op dit moment een voorsprong van twee punten én een beter doelsaldo (+ 16) op Davo.

Graag zien we u allen volgende week zondag op de ‘Olde Leeuwenbarg’ om de boys hopelijk naar 1e periode te loodsen.