Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Batavia’90 in Lelystad op het programma. Het bestuur had een bus geregeld voor deze verre’ uitwedstrijd, zodat er voldoende supporters mee konden gaan. Zij werden niet teleurgesteld op deze zonnige novemberdag. Davo won dik verdiend met 0-2.

Slechts 0-2, want voor de rust grossierde Davo in kansen. We zetten ze maar eens op een rijtje: in de 4e minuut een kans voor Djarell Kambong en vervolgens werd Sidney Pinkster in de 16-meter onderuit gehaald. De scheidsrechter kende een strafschop toe, maar kwam daar op terug omdat er buitenspel aan vooraf ging. Daarna een schot van Ronald Boudewijnse tegen de lat en een rush van Sidney Pinkster die eindigde met een schot net naast.

In de 22e minuut werd Sidney Pinkster wederom onderuit gehaald in de 16-meter. De toegekende strafschop werd gemist door Javin Evers, die anders zo koelbloeding de strafschoppen erin schiet. Na ruim een half uur spelen een schot van Ronald Boudewijnse tegen de paal, in de 42e minuut kwam Sidney Pinkster alleen op de doelman af en tenslotte had Ronald Boudewijnse na een goede counter de bal voor het intikken. Batavia’90 stelde daar in de 1e helft enkel een schot tegen de paal tegenover. Kortom, in plaats van ruim voor de staan bij de rust was het gewoon nog 0-0.

Na de rust gebeurde er in het eerste kwartier niet veel. In de 63e minuut het eerste wapenfeit van Davo; een schot van Ronald Boudewijnse. Een minuut later dan eindelijk de voorsprong voor Davo. Uit een corner kopte Quint Mulder de 0-1 binnen. In de 75e minuut kwam Davo op 0-2. Wederom een strafschop voor Davo die nu door Djarell Kambong werd ingeschoten.

Batavia’90 probeerde – inmiddels met 10 man – toch nog enigszins druk te zetten. De ploeg uit Lelystad beschikt toch best wel over individuele kwaliteit. Er waren best wat momenten voor het doel van Moreno Jochaniak, maar Davo had nog de beste kans om te scoren. Quillan Kainama schoot tegen de paal. Het bleef bij een 0-2 zege en hierdoor blijft Davo op de 2e plaats.