Het is inmiddels al zeven jaar geleden dat De CJV’ers ophield te bestaan en verder ging in fusieclub FC RDC. Toch zijn de contouren van het oude complex op de Zandweerd nog altijd zichtbaar. Hier komt snel verandering in.

Zeven jaar lang stond het oude complex op de Zandweerd leeg. Enkel de kantine en de oude lichtmasten gaven nog het beeld dat daar decennialang gevoetbald werd. Ver voor de fusie met het toenmalige RDC was er al sprake dat het terrein van De CJV’ers haar langste tijd had gehad. Fusies met Sportclub Deventer en Sallandia kwamen in de gemeenteraad ter sprake. Ook werd De CJV’ers meegenomen in de plannen om een topamateurcomplex neer te zetten op de Zandweerd. Van al deze plannen is niks terecht gekomen. De CJV’ers hield in juli 2013 op te bestaan en ging verder als FC RDC op Borgele.

Han Balk

Inmiddels enkele jaren later staat het oude complex te verpieteren. Voor liefhebbers voor oude, vervallen complexen zijn de velden van De CJV’ers er twee om van te smullen. De gemeente wist maar geen raad met de velden. Zo kwamen er onder meer plannen op tafel voor een verzorgingstehuis. Nu lijkt er dan toch echt vaart in te komen. In juli werden de plannen gepresenteerd om op de Zandweerd een toekomstbestendige woonwijk te bouwen.

Beeldmateriaal door: Op Je Stek
Bron: Gemeente Deventer. Locatie nieuwe woonwijk Zandweerd

Vorige week ging de schep in de grond en werd de oude kantine van De CJV’ers afgetakeld. Peter Vogel maakte er enkele foto’s van. Het enige wat straks nog rest van een complex waar jarenlang (op hoog niveau) gevoetbald werd.

Vorig artikelKoninklijke UD doet goede zaken door winst op Sallandia
Volgend artikelEpse klimt naar vierde plaats in Vijfde Klasse F
Milan Keskin is een geboren en getogen Deventenaar. De 23-jarige journalist is na zijn opleiding direct aan de slag gegaan als eindredacteur van DrtvSport en vervulde bij Deventer Voetbal diezelfde functie!