Decennialang was De CJV’ers de zaterdagploeg van Deventer. Totdat de club op de Zandweerd op 1 juli 2013 fuseerde met het toenmalige RDC. Sindsdien ligt het oude terrein van de voormalige tweedeklasser braak. Enkel de lichtmasten en de vervallen kantine geven u nog een hint dat daar ooit jarenlang gevoetbald werd.

Toch lijkt er dan eindelijk wat te gaan gebeuren met de twee braakliggende velden. De gemeente ontwikkelt hier een nieuwe toekomstbestendige woonbuurt met respect voor natuur en landschap. Ook het terrein van de oude IJsbaan aan de IJsselkade zal onderdeel worden van deze nieuwe klimaatneutrale wijk.

Studio Groen + Schild

Niet alleen de woningen, maar ook tuinen, water en groen staan centraal. Diepe, groene voortuinen en tuinpaden zorgen voor de identiteit. Vandaar de naam: De Tuinen van Zandweerd. Dit zorgt voor een ontspannen, vrije en collectieve woonsfeer. In deze nieuwe buurt is ruimte voor circa 120 bouwkavels voor zelf- en samenbouwers met respect voor een duurzame toekomst. Wonen aan tuinpaden midden in het groen in plaats van traditionele woonstraatjes met de auto voor de deur.

Onderdeel van het stedenbouwkundig concept voor een plek waar je gezond woont is, dat je je auto niet parkeert op eigen kavel. De buurt is groen en autoluw. Parkeren doe je op collectieve plekken aan de randen van de buurt.

Verwachting is dat in 2020 de eerste schep de grond in gaat!

Milan Keskin

Vorig artikelDe rood-gele column van Roy Beumer – week 25
Volgend artikelVan Bussel verlaat Sallandia voor jeugd GA Eagles