Vandaag stond er er weer een echte Deventer stadsderby op het programma. Het 1e van Koninklijke UD speelde uit tegen Sallandia. Sallandia staat bovenaan in de poule en doet week na week goede zaken.

Helaas voor Sallandia hadden onze boys daar geen boodschap aan en vlogen (net zoals vorige week) snel uit de startblokken. Na 4 minuten was het 0-1 door een zeer mooi uitgevoerde aanval en een doelpunt van Martijn Wit.

De rest van de eerste helft speelde UD verzorgd voetbal en bleef op zoek gaan naar een tweede treffer. De keeper van Sallandia (oude bekende Jordy Bourgonje) voorkwam dat. Onze keeper werd nog volop omver gelopen in onze eigen 16 en ging met een harde schreeuw naar de grond. Gelukkig bleek een en ander mee te vallen en kon hij gewoon door. Even later voorkomt hij nog de gelijkmaker met een goede redding.

Tim Hekkert (trainer JO17-1 van UD), kreeg nog even materiaalpech en speelde de 1e helft uit met 2 verschillende schoenen. De 2e helft kwam UD goed uit de kleedkamer, maar Sallandia had het betere van het spel. Echt gevaarlijk werd het niet. Na ruim een half uur spelen werd het tweede doelpunt voor de Koninklijken gemaakt door Jochem Overmaat. 0-2.